PuHu2-Porvoo 91-93 (46-47)

Lähtöaskeleet:Porvoon joukkue pelaa PuHun tavoin Sarjan lisäksi kahta ikämiessarjaa. Niinpä kauden lopputulemana Porvoolta otetaan käkättimeen vaihtelevilla kokoonpanoilla 5-6 kertaa vuodessa eri sarjoissa. Koska Nissinen-Holme-Sonkajärvi. Tänään Porvoo antoi tasoitusta jättämällä Nissisen ja Holmeen kotiin.

Matsi: Vaikka Kaspalakit ovat hyvin tietoisia, että se voi voittaa ottelunsa ainoastaan pitämällä vastustajan käsipallolukemissa, alkoi ottelu heittokilpailulla. Siinä missä Porvoon vajaamiehinen joukkue onnistui koko viisikolla, Kaspasta naruihin osuivat Jarkko Aho, Lahtinen ja muutamaan minuuttiin 7 pistettä tehnyt Kirjavainen. 25-20.

Sama hurlumhei jatkui toisella kympillä, tosin nyt osuivat enää Jarkko Aho ja Lahtinen. Porvoon ilotulitusta johtivat Eklund ja Hytönen. 20-27.

Kolmannella kympillä Porvoon jalka alkoi jo painaa ja Kaspa otti eron kiinni ja painoi jo kymmenen pisteen karkumatkallekin. 22-16.

Viimeisellä kympillä lähinnä pelailtiin, eron ollessa vajaa 10 pinnaa Kaspalle. Erikssonin kahden ison avulla Porvoo iski kuitenkin isteen päähän ja Eklund lopulta pisteen johtoon. Kaspalla oli vielä kaksi kertaa mahdollisuus tuoda otelu tasoihin, mutta Nanskin ratkaisut eivät naruihin asti päätyneet. 22-30.

Porvoo oli vajaamiehisenäkin tehokas hyökkäyspäässä. Etenkin Hytönen oli tehokas läheltä ja kaukaa. 

Kaspalta Ansas ja Surov sutivat toistakymmentä heittoa korin alta rautoihin tai vastustajan käsiin.  Osa veteraaneista ei saanut edes heittoa aikaiseksi. Joukkuetta pitivätkin pinnalla lähinnä Lahtinen ja Jarkko Aho. Puolustuksessa löysäily oli sitten ratkaiseva niitti. Kaiken kaikkiaan hengetöntä meininkiä.

Kaspa: Nanski 11, Aho Jarkko 20, Kirjavainen 11, Ansas 9, Aho Jukka 10, Surov 4, Riihimäki 1, Lahtinen (MVP)21, Laatikainen 4.

Porvoo: Heikkilä -, Sonkajärvi 13, Eriksson 16, Hirstiö 4, Hytönen (MVP) 32, Lindo 7, Eklund 18.

Entä sitten? Porvoolla ei hätää ole ja klaaraa itsensä tukevasti Sarjan keskikastiin. 

Kaspan helppo alkukausi ja muutama oikeasti hyvä peli loi illuusion, että tässähän ollaan ihan kärkipään joukkueita. Nyt kun puolet sarjasta on pelattu, kuntokäyrä on vahvasti alaspäin. Vuoden vaihteen jälkeen vastassa on liuta tyvipään joukkueita, joista pitäisi muutama voitto ottaa. Muutoin ollaan pian jännän äärellä. Taas.