ToPoLa - PuHu2 88-72 (42-28)

Lähtöaskeleet: Lauttasaaressa on perinteisesti pelattu enempi käsipalloa ja otettu kolmisenkymmentä joukkuevirhettä per joukkue. Lopussa sitten PuHu sulaa ja kotijoukkue vie voiton. Sarjan kärkikahinoissa olevalla kotijoukkueella näytti olevat ykkösketju paikalla.

Kaspalakkien rosterissa on käynyt pikkujouluaikaan kato, joten ensimmäistä kertaa tällä kaudella vahvistuksia otettiin ykkösjoukkueesta peräti kolmen pelaajan verran. Lisäksi Jarno Kirjavainen sai ensikasteensa valmentajana. Historiallista yhteistyötä (hästäk puhunation) oli todistamassa paitsi edustusjoukkueen koutsi, myös Seuran Suurkalifi. Respect!

Matsi: Rosenlundin kahden ison avulla ToPoLa karkasi muutamassa minuutissa 10 pisteen johtoon. Edarin pelaajilla ei ollut mitään käryä pelattavista kuvioista, joten oli selkeää heittää koko kolmikko viiden minuutin jälkeen kentälle pelata ihan rehtiä freelance-scheissea. 22-10.

Toisella kympillä ottelu tasoittui lähinnä ToPoLan huonoudesta johtuen. Kaspalakit säntäili edelleen sinne tänne eikä tuhlannut hyökkäyksiin sekunteja kymmentä enempää. 20-18.

Kolmannella kympillä Kaspalakkien puolustus vuoti useamman kerran, joten ero ei siitä enää pienentynyt. Viimeisellä jaksolla Ansaksen palopuhe ja hillitön tsemppi auttoivat eron kuromisessa, mutta voittajasta ei enää puoliajan jälkeen ollut epäselvyyttä.

ToPoLa on hyvin roolitettu joukkue. Heinikosken ja Kajanderin peliäly ja -taito kannattavat joukkueen hyökkäyspäässä peli toisensa jälkeen 80 pisteeseen. Puolustuksessa koko joukkue pelaa kovaa ja kurinalaisesti. Siinä on aika hyvä resepti Sarjojen Sarjaan. 

PuHu on huonosti roolitettu joukkue, jossa jokainen kokeili vuorollaan vaikeita ratkaisuja. Joukkueessa ei juuri peliälyä eikä taitoa ole, joten voittaakseen vastustaja on pidettävä alle 70 pisteessä. Aina. Tänään tuo resepti oli jäänyt Vantaalle.

Puhun nuorisoketjusta Mahmoud Muhammed sopeutui parhaiten rymistelyyn ja teki mainion debyytin. Hyväkuntoisena nuorena miehenä pelikatkoilla riitti vielä mainiosti virtaa tuomareiden ohjeistamiseen. Ansas suli kohmeestaan vasta 33 minuutin pelin jälkeen. Se on vähän myöhäistä se. Muilla olikin sitten huono tai surkea päivä.

ToPoLa: Karisalmi 13, Heinikoski 13 (MVP), Rosenlund 11, Salminen 10, Kaunisvaara 6, Kajander 16, Oksa 12, Aro 7

PuHu: Merivirta 6, Ansas 4, Aho Jarkko 10, Lahtinen 14, Riihimäki 4, Visakko 4, Mombilo 3, Mahmoud (MVP) 12, Laatikainen 12

Entä sitten? ToPoLa on pitkälti viisikkonsa varassa. Tällöin peli kulkee ja vastustajalla on vaikeaa. Varmistaa sarjapaikkansa käytännössä joulutauolle mentäessä.

PuHun ottteluohjelma on ollut suotuisa sarjataulukon kannalta ja paluu arkeen on koittanut. Tässä mihinkään paniikkiin kuitenkaan syytä ole. Voittoja on sen verran plakkarissa, että poisjäännit pikkujoulujen, risteilyjen ja muiden tärkeiden menojen osalta jatkuvat varmasti kevätkaudellakin.