PuHu2-Aalto Basket 79-80 (36-39)

Lähtöaskeleet: Aalto pelasi viime kaudella valtakunnallisessa useita tasaisia otteluita ja olisi pelillisesti ansainnut siellä paikkansa tällekin kaudelle. Kaipuu Sarjojen Sarjaan vei kuitenkin voiton. Aallon pelaajat ovat siistejä herrasmiehiä, joilla on parta ajettu ja tukka kuosissaan, eikä lauantaisin aamulla pelattavat kotiottelut aiheuta poisjääntejä. Viime kauden jäljiltä joukkueella on myös yhtenäinen lämmittelyasu - oikea anopin unelmajoukkue, jota kenenkään on vaikea vihata (saatika voittaa). 

Kaspalakit ovat yllättäneet kaikki asiantuntijat ottamalla kauden alkuun viiden voiton putken. Divaripelin jälkilöylyissä katsojia oli ilahduttavat 24.

Matsi: Ylivoimaisesti kauden kovin vauhti ja taso alusta alkaen. Kovaa puolustusta ja sitäkin kovempia ratkaisuja niin maalatulla alueella kuin kaarenkin takaa. Johtoasema vaihteli illan mittaan pitkälti toistakymmentä kertaa. Tuomaripari Karlsson-Haajan linja oli tarkka, mutta tasapuolinen läpi ottelun. 

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa viimeisille hetkille. Jarkko Ahon ja Joel Lahtisen vapareilla Kaspa kairasi itsensä pisteen johtoon, kun aikaa oli jäljellä 8 sekuntia. Aallon sisäänheiton jälkeen läpi ottelun tulikuumana ollut Hautala otti todella epäortodoksimaisen heiton vaparin kulmalta - tuloksena hämmästyttävä kaksipisteinen. Aikalisän jälkeen Kaspa ei kolmen sekunnin aikana saanut enää aikaiseksi heittoa. 

Teekkareiden Hautala on toki urheilullinen jokapaikan höylä, mutta tänään tuntui ettei hyökkäysalueelta löytynyt paikkaa, josta ei koria voisi tehdä. Tuloksena 5 isoa, tukku levareita ja bonuksena vielä huikea ratkaisukori. Lohman nosteli korin alta useamman tärkeän korin ja Soinio oli pitkine käsineen turhan usein vapaana kakkospalloissa. Vaikka muilla oli hyökkäyspäässä pitkin iltaa vaikeaa, oli puolustus koko joukkueella erittäin hyvällä tasolla. 

Kaspa otti jälleen koneestaan irti sen mitä otettavissa oli. Nanski piti yllä hurjaa vauhtia ja pelasi hyvin koko ottelun. Jarkko Aho huslasi myös hyvin läpi ottelun ja petrasi loppua kohti, tuoden joukkueen voittotaisteluun kahdella kolmosellaan. Myös Joel Lahtisen tavaramerkiksi nouseet aivopieruratkaisut onnistuivat mainiosti. Pienenä miinuksena normaalisti pisteitä takovien Laatikaisen ja Jukka Ahon pistesaalis jäi tänään yhteensä kuuteen pisteeseen.

Kaspa: Nanski 16, Jarkko Aho 20 (MVP), Merivirta 1, Kirjavainen 5, Aho Jukka 4, Surov 10, Riihimäki 3, Lahtinen 16, Laatikainen 2.

Aalto: Goussev-, Aladin 3, Takala 4, Valtonen 4, Heiskanen 2, Lohman 12, Tenkanen 3, Mikkola 12, Hautala (MVP) 28, Soinio 11.

Entä sitten? Teekkareilla on kymmenikkö ukkoja, jotka ovat parhaassa peli-iässä. Kenenkään rasvaprosentti ei ole yli 20 ja viime kaudelta taskussa on runsaasti kokemusta kovista peleistä. Vaikka jokkueessa ei kunnon sentterimörköjä ole, se hoitanee urheilullisuudellaan itsensä sarjan piikkipaikalle ennen joulua.

Kaspalla oli voiton avaimet käsissään vielä 3 sekuntia ennen loppua. Jälkeenpäin voi jossitella kaikenlaista, mutta kyllähän tämä edelleen hyvältä näyttää. Muutaman avausviisikon pelaajan poissaolosta huolimatta se pystyy pelaamaan voitosta sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Seuraavaksi vastassa onkin hännänhuippu Seniors vieraissa. Siitä kun otetaan tilastotappio, niin päästään taas marraslanaa jurputtamaan.