PuHu2-Kartanon Herrat 92-61 (47-34)

Lähtöaskeleet: El Classicon kumpikin joukkue on tahkonnut Sarjojen Sarjaa putkeen toistakymmentä vuotta, joten mitään uusia jekkuja ei ollut tiedossa. Herrojen joukkue on uudistunut maltillisesti, mielenkiintoisimpana pelaajana Aleksi Huuskonen, josta on tehty peräti artikkeli Wikipediaan! Hukkien rosteri sai iltapäivällä mieluisan lisän, kun niin ikään Wikipediasta löytyvä, Suomen pisin ei NBA:ssa pelaava koripalloilija Artur Surov ilmoitti hankkineensa lisenssin yhden välivuoden jälkeen.

 

Ottelu: Verrattuna Dynamo-otteluun PuHu oli kuin eri joukkue etenkin puolustuspäässä, jossa se puolusti jopa syöttölinjoja yli. Vauhtia piisasi kumpaankin suuntaan ja vaihtoruletti alkoi pyöriä kummallakin joukkueella jo kolmen minuutin jälkeen. Hukkien osuessa myös kaaren takaa, tilanne 24-19.

Toisella kympillä myös Herrat saivat osumia kaaren takaa, mutta kokonaisuudessaan takamies Airas oli kyllä aika yksinäinen ja useimmat hyökkäykset päätyivät viime sekuntien roiskaisuun. Hukilta korintekoon osallistui 7 pelaajaa, läheltä ja kaukaa. 23-15.

Ison tauon jälkeen Hukat kävi jo 20 pisteen johdossa Liiga-Nansin kolmosten avulla. Toisessa päässä Kohilan 8 perättäistä pistettä kutistivat kuitenkin eron jotain 17 pinnaan. 20-16.

Tavoista poiketen Herrat ei saanut missään vaiheessa kiriä aikaiseksi. PuHu sen sijaan rallatteli läheltä ja kaukaa varsin väsynyttä vastustajaa vastaan, kun kerrankin oli tarjolla rökälevoitto. 25-11. Ihanaa.

Herrojen kesäharjoittelu ei ehkä ole mennyt ihan putkeen. Yleensä kurinalaisesti pelaavan joukkueen tekeminen oli ajoittain aikamoisen sekavaa ja sen pelaajat näyttivät hitaammilta kuin PuHu, jonka pelaajista puolet pelaa seniorisarjoja. Airas oli hyvä, mutta jäi kyllä kovin yksin. Kohila väläytteli muutaman kerran mainiota heittoaan. Wiki-Huuskonen ei pystynyt vielä avaamaan pistetiliään Sarjassa, joten oli ilman muuta suuri pettymys.

PuHu oli helkkarin hyvä ja kurinalainen läpi ottelun. Nanski yllätti heittämällä useita isoja aina kun Herrat olivat pääsemässä vähänkään iskuetäisyydelle. Ahon veljekset eivät säihkyneet, mutta perustasollakin syntyi hyvää jälkeä pitkin ottelua. Positiivista oli, että penkiltä tuli hyvää pössistä kentälle koko ottelun ajan. 

PuHu: Liiga-Nansi 19 (MVP), Aho Jarkko 16, Aho Jukka 18, Ansas 5, Wiki-Surov 4, Riihimäki 9, Lahtinen 9, Kokkonen -, Laatikainen 6.

Herrat: Heikkilä 8, Virtanen 10, Stefanov 10, Kohila (MVP) 11, Airas 9, Ketola 4, Wiki-Huuskonen 0!, Heikkinen 9.

Entä sitten? Herrat tarvitsevat ehdottomasti Nietosvaaran tekemään koreja ja Hämiksen hämmentämään. Herrat oli nimittäin melkein yhtä huono kuin Dynamo! Parantanee kuitenkin kauden mittaan otteitaan ja kiipeää alempaan keskikastiin. 

PuHu on perinteisesti koomaillut alkukauden, kirinyt marraskuussa ja raapinut pelaajia ämpärin pohjalta keväällä. Nyt taskussa on kaksi voittoa ja koriero noin +40! Wow!. Tämän myötä onkin ensi viikonloppuna hyvä pistää pari viisikon pelaajaa (ja 40 heittoa) sekä valmentaja muihin karkeloihin ja lähteä toteamaan, kuinka Keravalla Haanpää naulaa kolmosia pussiin. Kyllä tästä vielä vaikea kausi saadaan aikaiseksi.