PuHu - KaHe 93-92 (40-45, 84-84)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli kummallekin joukkueelle sarjapisteiden osalta merkityksetön, mutta perinteisesti tunnetta ja rytinää riittää keskinäisissä, vaikkei edes sarjapisteitä jaettaisi. Kummaltakin puuttui aloitusviisikon pelaajia, joten nuoret kyvyt ja penkkiseniorit saivat mahdollisuuden näyttää parastaan.

Matsi: Mitään hirmuista kipinää ja ryskettä ei alussa nähty ja koreja napsuteltiin tasatahtiin. Herroilta Virtanen ja Nietosvaara tehokkaimpana. PuHulta 7 pelaajaa pääsi pisteille. 22-24.

Toisella kympillä PuHun Riihimäki nosteli 6 pinnaa korin alta nopeaan tahtiin ja muutoinkin pallo löysi sukkaan aika kivasti. Herrojen hyökkäys oli todella tukkoista ja Hukat repi eron jotain 6 pisteeseen. Sitten kuviin astui Hohteri, joka ottamatta yhtään juoksuaskelta nakkasi kaksi isoa ja vaparin päälle. Tämän myötä kuskin paikalla olikin taas Herrat. 18-21.

Kolmannella kympillä Hukkien liike ja järki loppui kummassakin päässä. Ketolan ja Nietosvaaran koreilla ero hurahti jo 17 pisteeseen. 11-23.

Viimeisellä kympillä Hukat heitti käytännössä kuvionsa romukoppaan ja alkoi pelata ehtaa run&gun freelancea, joka luonnollisesti sopii etenkin Liiga-Nansille. Nanski paukutti joko luikkailla ajoillaan tai nopeilla kolmosillaan peräti 16 pinnaa jaksolle, ryöstäen näin Riihimäelle tulossa olleen kauden ensimmäisen MVP-pystin itselleen jo tässä vaiheessa. Kun tilanne oli 84-84, Hukat sai viimeisen hyökkäyksen, joka päättyi (yllättäen) Nanskin käsiin - valitettavasti lay up meni ohi ja edessä oli jatkoaika. 33-16.

Jatkoajan alkuun Herrat paukautti kolmosen, jonka jälkeen mentiin vuorovedolla. Viimeisellä minuutilla Nanski hoiteli sitten kahdella korillaan homman kotiin. 9-8.

Ottelu sai kivasti sähköä, urputusta ja pikku koiruuksia pelin edetessä ja Herrojen väsähtäessä (muutenhan noin pahaa sulamista ei voi selittää). Tuomaripari Kaminen-Pitkänen oli jämptinä koko illan ja piti pelin tolkullisena. 

Herroilta kunkku oli Nietosvaara. Vaikka sen ajon arvaa, niin silti se vain turhan usein päätyi kaksipisteiseen. Ketolan fyysinen peli toi uhkaa ja voimaa korin alle. Virtanen ei ole yleensä mieleen jäänyt, mutta Airaksen poissaollessa tuloksena oli kovia koreja ja muutama namipassi. 

Hukilta Riihimäki pelasi kauden parhaan pelinsä. Ollila oli tasaisen varma ja veemäinen. Kunkku oli kuitenkin Nanski, joka Liiga-pelaajan statuksella ei vaivaudu edes MyClubiin ilmoittautumaan, muta oli etenkin viimeisen vartin aikana ilmiömäinen.

PuHu: Nanski 27 (MVP), Ollila 14, Koskinen 4, Kerminen 7, Aho Jukka 5, Marjanen 11, Riihimäki 15, Kokkonen 2, Laatikainen 8.

Herrat: Hämäläinen 8, Anhava 2, Virtanen 18 (MVP), Laiho -, Poropudas 7, Stefanov 2, Kohila 8, Nietosvaara 23, Ketola 13, Hohteri 7, Muure -.

Entä sitten? Herrojen huippuunsa viritetty roolitus särkyy, kun Heikkilä ja Airas ovat poissa. Muutoinkin otteet olivat syksyyn verrattuna lepsumpia. Joukkue on nuorentunut vuosien mittaan sopivasti, joten sillä on edessään vielä monta hyvää vuotta Sarjassa.

Hukilta syksyn aloitusviisikko oli tänään joko pajalla, vaivaisena tai reissussa. Siihen nähden voitto oli varsin makoisa.