Possut - PuHu2 64-62 (27-28)

Lähtöaskeleet: Hyvinkään tarina Sarjassa jää yhden kauden mittaiseksi, joten siltä osin panosta ei ole. Hukilla olisi voiton myötä seitinohuet mahdollisuudet tavoitella seuralle paikkaa valtakunnallisessa. Pitkä kausi on rokottanut Hukkia, joten peliaikaa oli tarjolla myös enempi penkkiä kuluttaneille.

Matsi: Hukkien rutiini oli myrkkyä kotijoukkueelle. Pallo liikkui kivasti ylöspäin ja vikkelät Kerminen ja Liiga-Nansi pääsivät jatkuvasti ajamaan korille. Hukat heitti 7 pistettä vapareista ja kun puolustuskin toimi hyvin, pikkutauolle mentiin vieraiden johdossa 11-19.

Toisella kympillä Hukkien peli puuroutui ja Jukka Aho jäi kokonaan penkille loukkaantumisen myötä. Possujen Karppinen teki tuhojaan niin läheltä kuin kaukaakin. 16-9.

Ison tauon jälkeen Hukkien kooma jatkui ja syötöt menivät vastustajalle. Karppinen ja Liikala heittivät tarkasti ja kotijoukkue karkasi jo 10 pisteen johtoon. 23-12.

Viimeisellä kympillä Hukat puolusti jälleen aggressiivisemmin ja vaihtoi kuvioiden jauhamisen freelance scheisseen. Laatikaisen riistoilla ja Nansin koreilla kuroi eron nopeasti kiinni ja vieraat kuuden pisteen johtoon. Viimeisen parin minuutin aikana Hukkien heitot kolisivat lähinnä rautoihin ja Malmisen kolmosella Possut siirtyivät jo pisteen johtoonkin. Hukat siirtyi vielä kerran johtoon noin minuutti ennen loppua. Kun aikaa oli jäljellä 32 sekuntia, Hukat sai hyökkäyksen. Pitkän jauhamisen jälkeen heitto taas rautoihin ja pallo Possuille. Aikaa oli jäljellä noin 4 sekuntia ja vierailla joukkuevirheitä 1 kpl. Siinä hässäkässä kellekään tullut mieleen rikkoa, jolloin Liikala painoi pallon kanssa puoleen kenttään, josta nakkasi epätoivoisen heiton suoraan juoksusta. Pallo sisään levyn kautta summerin soidessa ja kotivoitto taskuun.

Ottelun taso oli melko huono. Possuilta Karppine oli erinomainen ja Liikala teki hyvillä prosenteilla kivasti pinnoja. Muilla oli kovin vaikeaa. 

Hukista ainoastaan Nansi ja Kerminen olivat hyviä, muilla tuli menetyksiä ja muita aivopieruja turhan taajaan.

Possut: Karppinen (MVP) 26, Viertola 4, Winter 6, Liikala (pitäisikö viimeisen heiton vuoksi antaa kuitenkin MVP-pysti?) 16, Lairi 2, Putus -, Luukkola 2, Pyykkönen 4, Malminen 3, Koskinen -, Neste -, Heino-

PuHu: Nansi 19 (MVP), Ollila 3, Koskinen 7, Aho 4, Riihimäki 4, Kokkonen 2, Laatikainen 6, Kerminen 17.

Entä sitten? PuHun pitää kesällä panostaa kabinetteihin, muutoin Vantaalla ei ole ensi kaudella joukkuetta valtakunnallisessa. Kivaa pärinää tulee kuitenkin siitä, että seuran sisällä tapellaan sitten verissäpäin sarjapaikasta kakkosessa.