PuHu2-Yökoris 98-71 (46-35)

Lähtöaskeleet: Tämä on kyllä ihanan sekava sarja. Tappiolla Kaspalakit saisivat jännittää sarjapaikkaansa ja valahtaisi yhdeksänneksi. Voitolla taasen se vastaisi liiton kyselyyn nousuhalukkuudesta myös pelillisesti nousemalla tilapäisesti sarjakolmoseksi! 

Matsi: Yleensä Yökoris on nakuttanut hitaampia Hukkia alussa 15 pinnaa nokkaan, jota on sitten ajettu vaihtelevalla menestyksellä loput 35 minuuttia kiinni. Tänään Kerminen piti liukkailla ajoillaan huolen, että Yökoris oli eksyksissä. Ollilan puolustettua Grahamia mallikkaasti vieraiden peli oli kohtuu sekaisin. Lopulta Graham kairasi muutaman korin voimalla sisään ja sai samalla pedattua heittopaikkoja muillekin. 29-15.

Toisela kympillä tahti tasoittui ja kotijoukkue nikotteli heittojensa kanssa. Graham ja Suntinen pitivät kahdestaan Yökoriksen mukana lähinnä kovilla yksilösuorituksillaan. 17-20.

Kolmannella kympillä Yökoris sitkisteli jo alle 10 pisteen päähän, kunnes Hukilta Laatikainen pääsi laitumelle. 7 pistettä reiluun minuuttiin mursi vastustajan niskanikamia ja kun Jukka Ahokin sai heittonsa uomiin 7 pisteellään, oli matsi taputeltu. 26-17.

Viimeisellä jaksolla Yökoris otti muutaman EU-virheen ja suu alkoi käymään kuin karjalaiseukkojen itkuseuroissa. Kun Graham lähti päätään puistellen penkille, Carapinha sooloili 10 pinnaa, muille lähinnä sattumia. Hukkalauma rallatteli riistoista nopeita koreja koko joukkueen voimin. 26-14.

Yökoriksesta Graham punnersi korin alla urhoollisesti ja vastustajan tuplatessa jakeli kivasti myös passeja kavereille. Kunto kuitenkin loppui puoliajan jälkeen. Suntinen pelasi fiksusti ja hyvin läpi ottelun. Muutoin Yökoriksen peli on sellaista katukorista, jossa fokus on hienoissa 1vs1-suorituksissa eikä puolustuksessa paljoa kaveria autella. 

Kaspalakkien peli pysyi läpi ottelun aika kivasti raiteillaan, eikä hätää ollut vaikka välillä pallo kimpoili raudoista. Aika yllättävää, että Hukat oli se joka juoksi nopeita koko ajan. Jarkko Aho pelasi kummassakin päässä tasaisen varmasti läpi ottelun. Kerminen loisti alussa ja vajosi sitten täysin yöhön. Laatikaisen muutaman minuutin suonenveto hyökkäyspäässä ratkaisi ottelun.

PuHu: Nanski 5, Ollila 12, Ahot 19, Marjanen 10, Riihimäki 1, Kokkonen 2, Laatikainen (MVP)18, Kerminen 11

Yökoris: Truong 3, Anyen 6, Carapinha 18, Hassan 3, Guday -, Suntinen 13 (MVP), Villas Boas 7, Johansson 6, Graham 16

Entä sitten? Yökoriksen peli on tällä hetkellä aikamoista kuraa, mutta syksyn voitoilla se on kuitenkin kuivilla. 

Viimeksi kun Kaspalakit pelasi näin tasaisen hyvin, se löysi itsensä nousukarsinnoista Vaasasta. Kabinettiveivausten jälkeen PuHu saikin sitten paikan valtakunnallisesta. Silloin olin varma, että kyseessä oli ehdottomasti viimeiset nousukarsinnat, mutta tässähän pitää jo ihan oikeasti alkaa raivaamaan kalenterista tilaa bonuskorisviikonlopulle. Huomioitavaa on myös se, että viime kaudella Hukilla oli kolme tornia enemmän ja se oli putoamiskarsinnoissa. Ensi kaudelle jos se heivaisi viimeisenkin tornin pois, taistelisi joukkue varmaan sarjan piikkipaikasta. Just nyt koris on aika kivaa!