Honka - PuHu2: 86-75 (50-37)

Lähtöaskeleet: PuHulla kapea rosteri alkaa kostautua, kun mies toisensa perään on joutunut pajalle loppukaudeksi. Tänään jalkeilla 7 miestä. Hongalla ukkoja piisaa yllin kyllin ja edarista otetaan lisävahvistuksia tarpeen mukaan. Ei olisi ottelu siis lähtöasetelmiltaan Veikkauksen listoille päässyt.

Matsi: Vauhti pois ja puolustuksessa annetaan ikäkertoimen mukaan etäisyystasoitusta. Niinpä tempo oli kohtuu rauhallista ja 70-luvulla syntyneet antoivat nuorison ladata rauhassa heittoaan kaaren takaa. Vieraat pysyivät vapautuneella pelillä sekä Liiga-Nansin ja Jukka Ahon koreilla lähietäisyydellä. Hongan liigapelaajat Wuorenjuuri ja Halme paukuttivat kahteen pekkaan 16 pinnaa. 25-20.

Toinen kymppi meni yllättävän tasaisissa merkeissä, kun Jarkko Aho ja Nanski tekivät tasaiseen tahtiin pisteitä ja puolustuskin toimi kohtuullisesti. Haapasen kaksi isoa viimesellä minuutilla venytti hieman lisää eroa. 25-17.

Kolmas kymppi olikin sitten ankeaa. Honka myllytti ajoilla ja kaukoheitoilla pisteitä tasaiseen tahtiin ja Hukilla alkoi puhti ja taito loppua. 21-10 ja ottelu oli taputeltu.

Viimeisellä kympillä Hukat pelasi vapautuneesti ja kiri eron jo 9 pisteeseen, mutta eipä siitä mitään jännitysnäytelmää saatu aikaiseksi. 15-28.

Hongan Halme oli todella monipuolinen ensimmäiset 15 minuuttia ja nuoresta iästään huolimatta pelasi todella kypsästi. Kun ero oli venähtänyt 15 pisteeseen, loppui tekeminen kokonaan. Wuorenjuuri heitti isoja mainiosti ja päätti epäortodoksiset ajonsa etenkin alussa tarkasti. Muilla pelaajilla oli muutaman minuutin suonenvetonsa, mutta tasaisuus puuttui. 

Hukilta Nanski ja Jarkko Aho säkenöi väsyneenäkin koko ottelun ajan. Muilta tuli apuja hieman liian satunnaisesti. Yllättäen levypallot menivät aika lailla tasan eikä menetyksiäkään tullut kotijoukkuetta enempää. Kokonaisuudessaan tasoero oli kuitenkin selkeä ja Hongan soisi pelaavan ensi kaudella sarjaporrasta ylempänä. Kolmosia Honka iski naruihin 11 kpl.

Honka: Svärd 3, Vertio 10, Halme (MVP) 16, Lindfors 7, Wuorenjuuri 23, Haapanen 6, Rantala 6, Lavonen 14, Pekonen -

Puhu: Nanski 18, Aho Jarkko (MVP) 24, Virtanen -, Kerminen 9, Aho Jukka 13, Riihimäki 4, Laatikainen 7

Entä sitten? Hongalta voi puuttua kolme neljä ukkoa, eikä taso siitä juuri putoa. Ykköseen kiitos.

Onneksi Hukat on kairannut talven pimeimpään aikaan mukavasti voittoja, jotta ei ihan joka matsia tarvitse naama irvessä lähteä voittamaan. Nousukarsinnat jää nyt haaveeksi, mutta sarjapaikan pitäisi olla aika lailla saletissa.