PuHu2 - Porvoo 69-90 (34-52)

Lähtöaskeleet: Porvoolla ei ole sarjassa hätäpäivää, joten sillä oli varaa tulla Vantaalle 7 miehen voimin. Syksyllä se kairasi kotonaan niukan ja-voiton niin ikään seitsemällä pelannutta Hukkia vastaan. Periaatteessa reippaalla juoksupelillä pitäisi kotivoiton olla varma.

Matsi: Stillin osuessa muutamaan otteeseen kauempaa tuskaili PuHu alusta alkaen heittonsa kanssa. Useamman minuutin roiskimisen jälkeen homma lähti jotenkin käyntiin osumien tultua lähinnä kaaren takaa. 17-22.

Toisella kympillä kotijoukkueen tuska jatkui hyökkäyspäässä, mutta varsinainen katastrofi odotti puolustuksessa. Porvoolta viisikollinen ukkoja nakutti läheltä ja kaukaa tarkasti. 17-30.

Ison tauon jälkeen hyökkäyksessä repertuaariin otettiin myös typerät menetykset ja aivopieruajot. Porvookin himmaili sen verran, että jakso jarruteltiin 10-18.

Viimeisellä jaksolla koria yritti joko pallon ylöstuoja tai se, jolle se ensimmäisenä syötettiin. Aho ja Nanski kaunistelivat saldoonsa 14 pinnaa. 25-20.

Porvoon hyökkäyspeli oli vapautunutta ja heitto upposi läpi ottelun kivasti. Puolustuksessa melko passiivinen paikan ja miespuolustuksen sekoitus toimi hienosti, koska kotijoukkue suti heittonsa luokattomasti ja sumppuun ajoista pallo oli helppo riistää. Sonkajärven ja Holmeen otteet olivat odotetun hyviä, mutta Sutelan vahva peli söi vastustajaa eniten.

PuHu pelasi kauden huonoimman pelin. Nanski harvoin menettää palloa kymmentä kertaa (varsinkaan makaavaa paikkaa vastaan) ja Ahojen heitto oli kauhean näköistä. Eipä sen puoleen, kyllä muutkin saivat kokeilla heittoaan, mutta ei siitä sen parempaa syntynyt. Ainoana puhtaat paperit sai Laatikainen, jonka heittoprosentti oli ainoana päälle 50.

PuHu: Nanski 19, Ollila 8, Ajo Jarkko 6, Aho Jukka 9, Riihimäki 2, Kokkonen -, Laatikainen 13 (MVP), Kerminen 9

Porvoo: Heikkilä 3, Sonkajärvi 17, Sutela 15, Lindo 5, Eklund 12, Holme 19, Still 17

Entä sitten? Voitolla PuHu olisi iskenyt kiinni nousukarsintapaikkaan, mikä toisi mukavasti spekulointia loppukaudeksi nousukarsintahalukkuudesta. Onhan ykkösjoukkueen tilanne sarjaporrasta ylempänä jokseenkin haastava. Tulevan Honka-tappion myötä joukkue ajautunee sarjataulukossa puolivälin alapuolelle, jolloin spekulaatiotkin voidaan unohtaa.