PuHu2 - ToPoLa 83-72 (32-39)

Lähtöaskeleet: ToPoLa yritti hyvissä ajoin siirtää ottelua toiseen ajankohtaan loukkaantumisten ja työmatkojen vuoksi. Pienen säädön jälkeen muutoksiin ei lähdetty, joten oletus oli että vieraat saapuvat viime tingassa yhdellä autolla paikalle ja Kaspalakit järjestää kunnon löylyt. Vaan mitä vielä -ainoastaan Heinikoski uupui ja Larun Pojat jolkotteli lämmittelyssä 11 miehen voimin. 

Matsi: Päivä töissä, kotihommia ja sitten lepakkovuorolle pelaamaan. Ihan hirveätä kuraahan siitä sitten tuli, etenkin kotijoukkueelle. Karisalmi kahvitteli Ollilaa heti alkuun 7 pisteen edestä ja tilanteessa 2-9 oli ensimmäisen aikalisän paikka. Siitä se sitten vähitellen tasoittui Marjasen heitellessä vapareita sisään. 22-23.

Toisella kympillä PuHu oli edelleen täysin yössä, mutta onneksi vieraat olivat Karisalmea lukuunottamatta ihan yhtä huonoja. 10-16. 

Ison tauon jälkeen Kerminen herätteli joukkueen paukuttamalla ensin kolmosen ja heti perään riiston kera donkin ja lokkituuletuksen. Kun vielä Ollila nakkasi lähes putkeen 7 pinnaa, olikin johtopaikka jo vaihtunut. 25-12.

Viimeisellä jaksolla Jukka Aho vei kotijoukkueen jo 10 pisteen johtoon, kunnes laitettiin taas kurahaalarit jalkaan ja alkoi lätäkössä taaperrus. ToPoLa kiri Tynkkysen koreilla viiden pisteen päähän, kunnes esiin astui Liiga-Ollila 7 perättäisen pisteen voimin ja matsi oli siinä.

Kokonaisuudessaan tämä oli heikoin Martinlaaksossa nähty ottelu tällä kaudella (ykkösen pelejä ei huomioida). Vaan kun kumpikin pelaa tasaisen huonosti ja tärkeitä sarjapisteitä on tarjolla, niin kyllähän tästäkin viihdettä saatiin aikaiseksi. 

ToPoLalta Karisalmi oli hirmu hyvä ja lipui korin alle hyviin asemiin konkarin elkein. Onneksi loppua kohti puhti hieman hiipui. Kajander ja Oksa väläyttelivät ajoittain, mutta ei siitä oikein hyvää tullut missään vaiheessa.

PuHulta Kerminen oli ainoana tasaisen hyvä läpi ottelun. Ollila uinui Karisalmen kanssa ensimmäisen viisiminuuttisen, mutta petrasi huimasti loppua kohden ja ratkaisi toisessa päässä lopulta ottelun. Hyvä Tero! Muita en viitsi mainita kun menisi haukkumiseksi. Coach Kaijansinkon kärsivällinen kannustus heittonsa kanssa tuskailleelle joukkueelle palkittiin lopulta vapautuneina ja onnistuneina aivopieruheittoina.

PuHu: LiigaNansi 11, Ollila 23 (MVP), Aho Jarkko 6, Kirjavainen 2, Aho Jukka 11, Marjanen 11, Riihimäki 2, Kokkonen 2, Laatikainen 6, Kerminen 10.

ToPoLa: Powell 2, Karisalmi 22 (MVP!), Saarnia 3, Paanajärvi 2, Rosenlund -, Salminen 2, Tynkkynen 8, Kajander 12, Tuomaala -, Oksa 13, Aro 6.

Entä sitten? Illan otteiden perusteella ToPoLa on käsittämättömän korkealla sarjataulukossa. Oikeasti joukkue on kyllä paljon parempi etenkin kotonaan ja täydellä rosterilla (nyt pelaajia oli vain 11). Jatkaa kirkkaasti sarjassa ensi kaudellakin.

Tässä sarjassa ei varmoja voittoja ole PuHulle olemassa ja nyt kyllä vastustaja lahjoitti pisteet halvalla. Sarjataulukon kannalta tämä teki erinomaisen kutaa ja nyt on varaa jopa pöllöillä muutama ottelu. Takki auki siis ja treenit peruttu kun ketään ei nappaa vaivautua paikalle.