KoriJorit-PuHu 65-76 (28-42)

Lähtöaskeleet: KiroJorit on juuri sellainen epäsopiva vastustaja, joita vastaan ei sarjapisteitä ole budjetoitu. Nuoria vikkeliä takamiehiä sekä isompaa, hyvin liikkuvaa kalustoa. Kertoimet kotivoitolle olivat varsin matalat.

Matsi: Yleensä Kaspalakit koomaavat kankeilla töppösillään otteluiden alut ja ajavat sitten vastustajaa takaa loput 37 minuuttia. Tänään taululla oli kolmen minuutin jälkeen lukemat 0-9. Nanskin liukkaat ajot ja Jarkko Ahon korit olivat yllättävän helpon näköisiä. Toisessa päässä Jarien peli oli sekavaa kuin Yökoriksella pahimillaan. Jotain Jorien pelistä kertoo, että veteraanipitoiset vieraat juoksivat nopeilla ja puolinopeilla noin 20 pinnaa jaksolle, vaikka alun perin tarkoituksena oli jäädyttää peli ennenaikaisen kuoleman välttämiseksi. 11-24.

Toisella kympillä KeroJarot älysivät laittaa palloa Oikarille, jolla tuntui ainoana joukkueesta olevan kykyä haastaa 1vs1-peleissä. Hukilta onnistui pisteiden teossa 6 pelaajaa, joten ero pysyi reilussa kymmenessä. 17-18.

Tauon jälkeen KariJorit saivat jo kaukoheittojakin sisään ja Puotila alkoi heräilemään koomastaan. Nanskin ja Jarkko Ahon kolmoset pitivät kuitenkin eron sitkeästi kymmenessä pisteessä. 21-16.

Viimeisellä kympillä JariKorit kirivät jo 8 pisteen päähän ja Hukkien hyökkäys oli aikamoista puuroa. Temmon jäädytys ja huiliaikalisät pitivät kuitenkin fokuksen sen verran kuosissa, että mitään suurempaa huipennusta ei nähty. 16-18.

JoriKorien paras oli Oikari, joka heitti hyvin kaukaa ja möyrysi tehokkaasti korin alla. Puotila oli alkupuolen ottelusta aikamoisessa yössä, mutta heräsi puoliajan jälkeen. 

PuHulta kentän kunkku oli Liiga-Nansi, joka teki paljon ja kaikkea. Myös Jarkko Aho pelasi huikean pelin ja muutama rautojen kautta sisään mennyt kori piti pelihuumorin läpi ottelun huipussaan. Ihanaa kun joukkueessa on kaksi Ahoa -kyllä niistä aina jompikumpi hyvän matsin pelaa. Myös Laatikainen väläytteli tärkeitä koreja ja ensimmäistä kertaa PuHun rosterissa nähtiin myös post-liike kera korin! Puolustuksessa pöhinä oli erinomaista koko joukkueella, eikä ilmaisia koreja annettu. 

KaroJirot: Kallio 6, Vuorinen 4, Paulamäki 12, Salminen 5, Oikari (MVP) 15, Huovinen 11, Puotila 16, Lindberg 7.

PuHu: Ollila 6, Kirjavainen 8, Aho Jukka 3, Aho Jarkko 23, Marjanen 5, Riihimäki -, Nansi 21 (MVP), Laatikainen 11, Koskinen -.

Entä sitten? JoriKorien sijoitus olisi sarjassa korkeampi, jos joukkueella olisi jonkinlainen valmentaja. Perustekeminen on ihan ok, mutta jonkinlainen taktiikan opettelu voisi tuoda sarjapisteitä. Kivaahan se on tietenkin kaveriporukalla pelailla, ei siinä mitään. 

PuHulla asenne oli tänään kiitettävä plus. Vaikka valmentajia ei paikalle saatu, pelaajista löytyi sille paikalle tuuraaja ihan mukavalla lopputuloksella. Nyt alkaa joulutauko turvallisessa keskikastissa. Tää on hieno peli!