PuHu2 - Kerava 78-76 (41-42)

Lähtöaskeleet: Keravan kanssa on aina ollut pöhinää ja tunteita pelissä. Ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun alkupuolen Kollilegenda Ossi Korhonen ei ollut avauksessa, vaan valmentajana. Muutoinkin Kerava on nuorentunut vuosien saatossa huomattavasti rivakampaa tahtia kuin Kaspalakit. Kumpikin on aloittanut kautensa ailahtelevasti ja majailevat keskikastissa. 

Matsi: Esiotteluna pelattu 1DB-surffailu tarttui kotijoukkueen otteisiin eikä puolustuksessa toiminut oikein mikään. Westerholm murjoi korin alta pisteitä puolimatkan kakkosia upottivat Saarinen ja Kilpeläinen. Hukilta ainoastaan Jarkko Aho osui koriin tehden yli puolet joukkueen pisteistä. 13-28.

Toisella kympillä mentiin taasen täysin toisenlaisissa tunnelmissa. Ensin Riihimäki yllätti puolustajan vasemman käden lay upillaan muutamaan kertaan ja tämän jälkeen Jukka Aho sai vihdoin sihtinsä kohdilleen kaaren takaa. Keravalta onnistuivat ainoastaan Laatikainen ja Järvinen, muille hölmöjä ajoja ja huonoja heittoja. 28-14.

Kolmannella jaksolla Kaspalakit pelasivat heittopaikkaa Jukka Aholle, joka osuikin aika kivasti keksintöön. Toisessa päässä Järvisen ajot olivat todella hyviä ja Alatyppö antoi vielä mukavasti tulitukea. 22-19.

Viieinen kymppi mentiinkin sitten vuorovedolla. Kaikkiaan puolenkymmentä pelaajaa sai kokeilla sankarin viittaa, mutta ei vaan tuntunut kelpaavan kenellekään. Kaspalakit ajoivat useamman kerran korille, mutta heitot osuivat rautoihin. Toisessa päässä Aalto suti kummatkin vaparit ohi. Viimeisen puolen minuutin aikana PuHu onnistui kaksi kertaa pallonriistossa, joista jälkimäisen jälkeen Nanski ajoi korille and onen arvoisesti -kuten foorumeilla puhutaan, Kaspaneidit ei siis todistetusti olisi mitään ilman Nansia!

Kerava on tunnettu agressiivisestä puolustuksestaan, mutta tänään se ei sarjan kovinta ollut. Westerholm tuntui jyräävän korin alla ottelun alussa, mutta mies vajosi nopeasti varjojen maille. Aalto väläytteli pitkillä kakkosillaan, mutta korin alla sentit menivät aika lailla hukkaan. Tättähäärätrio Järvinen-Kilpeläinen-Saarinen sen sijaan tuotti läpi ottelun murhetta puolustukselle manioilla ajoillaan. 

Kaspalakeista Jukka Aho sai heiton kohdilleen kirivaiheen ajaksi, muutoin heittoprosentti ei kummoinen ollut. Eipä siellä sen parempiaan heittäjiä ollut, joten ihan oikeutetusti kuula lähti ilmaan. Sinänsä voitto oli suorastaan yllättävä, että puolenkymmentä pelaajaa pelasi selkeästi alakanttiin tänään.

Laatikainen ja Nansi pitivät hyvää huolta pallosta ja riistivät pallon kymmenkunta kertaa. Varsinainen pelinjohto oli kuitenkin turhan usein hakusessa. Ansas uurasti tuttuun tapaan kummassakin päässä, valitettavasti 12 sekuntia ennen päätösvihellystä vääntynyt polvi pitänee miehen sivussa ainakin loppuvuoden. Jarkko Aho nakutteli tasaiseen koreja ja repi levypalloja läpi ottelun. 

PuHu: Nansi 9, Koskinen -, Jarkko Aho (MVP) 15, Kirjavainen 6, Ansas 14, Aho Jukka 21, Marjanen 2, Riihimäki 5, Laatikainen 5, Kerminen -

Kollit: Saarinen 9, kilpeläinen 9, Sarasti -, Laatikainen 10, Alatyppö 6, Kinnunen 2, Järvinen (MVP) 19, Westerholm 4, Aalto 14

Entä sitten? Kolleilla on ihan ok joukkue, mutta aivan kärjen vauhdissa se ei pysy. Sarjapaikka varmistunee kuitenkin hyvissä ajoin. Joukkueen nuorennusleikkaus on sujunut hallitusti ja joukkueessa löytyy jokaiselle pelipaikalle hyviä ukkoja.

Kaspalakeille voitto oli todella mannaa. Ensinnäkin Kerava-voittoja ei viime vuosina ole juuri tullut, toisekseen sarjasijoitus nousi voiton myötä sen verran, että nyt on taas varaa koomailla muutama matsi.