Kartanon Herrat - PuHu2 87-66 (45-30)

Lähtöaskeleet: Lauantai-illan ratoksi oli tarjolla Klassikko-ottelu. Joukkueet ovat tahkonneet Sarjojen Sarjassa jo vuosikymmenen suurin piirtein samoilla sijoilla. Perinteisesti tarjolla on ollut kovaa rytinää, suunsoittoa omille, vastustajalle ja tuomareille. Lopulta KaHe on sitten poistunut voittajana salista. Herrojen merkittävin vahvistus tälle kaudelle on Harri Hohteri, jolla on tapana tuoda tunnelmaa ainakin parin hyökkääjän virheen verran. Hukkien rosteriin saatiin paluumuuttaja, kun Iiro Kerminen loikkasi divaria alemmaksi EBT:stä.

Matsi: Tuomari Penttilän etsiessä pelipaikkaa saivat joukkueet kerrankin hyvän lämmittelyn. Paremmin tämän hyödynsi PuHu, joka pelasi suorastaan esimerkillistä koripalloa. Kovia screenejä, joista leikkaus korin alle ja heitto helposta paikasta. Etenkin Ansas ja Jarkko Aho olivat alussa todella hyviä kummassakin päässä. Valitettavasti tätä herkkua kesti noin 4 minuuttia, jonka jälkeen Herrat saivat puolustuksen kuosiin ja 14-3 runin. 22-13.

Toisella jaksolla Nietosvaaran ajot olivat myrkkyä tönkköjalkaiselle vieraalle. Kun vielä Airas nakkeli pitkiä kakkosia tarkasti, kasvoi ero koko ajan. Hukkien peli oli aika sekavaa, vaikka se roikkuikin ajoittain vielä mukana. Hämäläisen koreilla ero repsahti jo 15 pisteeseen.

Tauon jälkeen Nanski toi vielä toivoa joukkueeseen muutamalla korillaan, mutta Hohterin levypallot ja niiden myötä saadut uudet heittoyritykset venyttivät eron jo 20 pisteeseen. 22-19.

Viimeisellä jaksolla sitten surffailtiin ja pääsipä Herrat vielä nöyryyttämään Hukkia muutamalla blokilla ja takaovikikalla. 18 katsojan harmiksi mitään kunnon lauantaitansseja ei saatu aikaiseksi. 

Herroilta Nietosvaara tuntui olevan joka paikassa ja liian liukas ajoillaan. Airas laittoi pelaajat paikalleen hyökkäyksessä ja teki muille mainioita heittopaikkoja. Virtanen ei häikäissyt, mutta nakutteli tasaiseen tahtiin 17 pistettä. Hohteri oli vastustajan ja yleisön kannalta suuri pettymys. Ei yhtään hyökkääjän virhettä, ei älyttömiä kaukoheittoja eikä edes tuomarin tuijottelua -vanhaksi on mies tullut kun ei epäolennaiseen jaksa keskittyä!

Kaspalakit olivat keskimäärin hemmetin huonoja ja hengettömiä alun neljää minuuttia lukuunottamatta. Kaikki saivat kyllä minuuttteja ja sitä myötä mahdollisuuden, mutta eipä se vaihtamalla parantunut. Ansaksen virhesarake on mielenkiintoinen; U,P,P,T,D. Jarkko Aho väänsi ajoittain kovia koreja lähietäisyydeltä. Ainoana puhtaat paperit sai Laatikainen. Kuvaavaa joukkueen pelille oli, kun Laatikaisen piti kysyä kesken puolustuksen, että "eikö meidän pitänyt puolustaa?". Muilla vaan oli polviin nojaillessaan hieman erilainen käsitys paikkaprässistä. 

Herrat: Hämäläinen 10, Anhava 5, Virtanen 17, Laiho -, Poropudas 2, Stefanov 3, Venhola -, Kohila 6, Nietosvaara (MVP) 22, Airas 6, Ketola 6, Hohteri 10 (0 virhettä!).

PuHu: Nanski 6, Jarkko Aho 18, Kerminen 4, Ansas 6, Aho Jukka 3, Marjanen 4, Riihimäki 5, Kokkonen -, Laatikainen 14 (MVP).

Entä sitten? Herroilla ei sarjassa hätää ole tänäkään vuonna. Kuviot ja roolitukset ovat sen verran kovalla tasolla, että voittoja voi tulla kaikista uista paitsi Hongasta. 

Kaspalakkien peli on ollut jo kuukauden ajan nousujohteista, joten BitCoinimainen pieni romahdus oli odotettavissa ennen seuraavaa nousua. Samalla joukkue romahti jälleen putoajan paikalle. Haastajana on taas kiva lähteä seuraaviin koitoksiin!