Yökoris - PuHu2 67-76 (40-28)

Lähtöaskeleet: PuHun ykkösjoukkueen taapertaessa täydellisessä peli- ja tiedotusyössä oli yllätys nähdä Malmin illassa Mr. Graham. Herrahan on nähty viime ja tällä kaudella kummankin joukkueen pelipaidassa, viimeiseen viikkoon ei missään pelipaidassa. Kaartelevien kyselyiden jälkeen selvisi, että oli paikalla ainoastaan katsojan roolissa. Vartin lämmittelyaika ja kuminen pelipallo ei lupaillut kovin ruusuista alkua veteraanipitoiselle vieraalle.

Matsi: Kaspalakkien osalta peli näytti siltä, kuin pakkasesta olisi repäisty viisi tonttua vuorollaan seisomaan pujottelukepiksi Yökoriksen vikkelille pelaajille. Puolustuksessa ei ollut mitään jakoa ajoissa eikä loppujaksolla myöskään kaukoheittojen estämisessä. Kun lisäksi Mohamed haki kaikki levypallot ja nosteli niistä helppoja koreja, teki mieli ehdottaa uutta, kolmen vartin lämmittelyä. 25-11.

Toisella kympillä Kaspalakit oli kierrätetty kentällä lämpimäksi ja pallokin alkoi pysyä käsissä. Nanskin ja Ansaksen koreilla, sekä puolustuksen tiivistymisen ansiosta peli tasoittui. Klopot teki kuitenkin erinomaisen tehokasta jälkeä eikä ero kaventunut. 15-17.

Ison tauon jälkeen menikin sitten voimasuhteet mullin mallin. Jarkko Aho alkoi vihdoin osua kauempaa, jolloin Yökoris joutui ottamaan pelaajia myös kaarelta. Pieni heittoharhautus, ajo ja dilkkaus kaverille -siinä oli kupletin juoni. Koreja hyvällä prosentilla ja samalla Yökoriksen nopeat hyökkäykset loppuivat. 17-27.

Viimeisellä kympillä Kaspalakit jauhoivat settejään, puolustivat huolella ja aika nopeasti Yökoris alkoi sooloilemaan ja vetämään älyttömiä ajoja tai heittoja. Ottelun piti tasaisena ainoastaan vieraiden surkea vaparityöskentely -pahimmillaan vaparit 4/12. Onneksi lopussa sentään sekin korjaantui. 10-21.

Tuomaripari Nikkarinen-Tähtinen hoiti hommansa kiitettävästi. Kontaktia sai ottaa ja läpsyt puhallettiin pois. Yökoriksen into uida aivan iholle oli erikoista, sillä seurauksena oli vikkeläjalkaiselle puolustajalle virhe ja pökkelölle vapaaheitot.

Yökorikselta paras oli Klopot, joka eleettömästi teki korin läheltä tuhoisaa jälkeä. Yökorismaisesti Klopot sai viimeisen vartin aikana kerran pallon käsiinsä. Carapinha (?) oli sairaan vikkelä, mutta tänään vauhtia oli enempi kuin järkeä. Puolustuksessa kuitenkin riistoja tuli useita. Mohamed näytti alussa pysäyttämättömältä, mutta hiipui nopeasti täysin yöhön.

PuHulta Nanski ja Laatikainen olivat aikamoisessa paineessa läpi ottelun, mutta selvisivät vähillä menetyksillä. Ansas uurasti tuttuun tapaan ja nosteli maukkaita koreja leikkausten päätteeksi. Jarkko Aho oli leuka rinnassa ja rähmällään ensimmäisen jakson, mutta heräsi onneksi koomasta toisen jakson lopulla. Ja kun pari kolkkia upposi, alkoi kaikki muukin sujua. Ollilan liikkeet ovat joukkueen toiseksi kankeimmat, mutta loistava ajoitus ja sijoittuminen olivat etenkin loppupelissä ratkaisevassa osassa.

Yökoris: Koskinen 6, Al-Bassam 6, Little 3, Lundoloke 6, Carapinha 5, Mohamed 7, Villasboas 5, West 2, Johansson 2, Lyons 9, Klopot 14 (MVP),  Hassan 2.

PuHu2: Nanski 7, Ollila 10, Koskinen 2, Ansas 8, Aho Jukka 11, Marjanen 3, Riihimäki 4, Laatikainen 8, Aho Jarkko 17 (MVP).

Entä sitten? Kärkijoukkueita verrattaessa Honka on aivan eri tasolla kuin Yökoris. Yökoris on kuitenkin vikkelä joukkue, joka hyvällä pössiksellä paukuttaa koreja hurjaan tahtiin. Joukkueessa on vietävästi nopeutta, ajoittain heittotaitoa ja korin allekin uhkaa. Keikkunee jatkossakin kärjen tuntumassa.

Kaspalakeilla on ollut koko ajan nouseva käyrä suorittamisessa ja se on aiempien kausien tapaan ottanut voittoja kärkipään porukoista ja koomannut sitten häntäpään väelle. Seuraavaksi taitaa vuorossa olla jumbojoukkue Possut. Jännittää jo valmiiksi millaista kuraa onkaan tarjolla...