PuHu2-Honka 68-87 (28-34)

Lähtöaskeleet: Illan esiotteluna toimi tänään seuran edustusjoukkueen peli, joka vei suurimmat paineet Kaspalakeilta. Sellaista kuraa ei Sarjassa ole nähty sitten kauden avausottelun. Honka näytti kaikin puolin enemmän 1-divarijoukkueelta ja pelaajilla onkin satojen otteluiden kokemus Liigasta ja divareista. Tämän lisäksi oli kokoa ja nopeutta, eli tää matsi on hävitty. 

Matsi: Honka pelasi alusta alkaen kuten odottaa sopii. Kovaa puolustusta, organisoituja hyökkäyksiä sekä Ebelingin ja Hattulan dominointia levypalloissa. Kaspalakit roikkuivat kuitenkin hienosti mukana Ansaksen ja Ollilan koreilla. Valitettavasti Honka osui mukavasti myös kaaren takaa (3 isoa) ja johti kympin jälkeen 18-25.

Toisella kympillä puolustus oli kummallakin joukkueella erinomaista. Kaspalakit joutuivat vetämään turhan monta kertaa viime sekunnin roiskaisuja -kun ei vaan pääse ja heittäessäkin käsi on koko ajan naamalla. 10-14.

Iso tauko ei muutosta tuonut. Jarkko Aho pyöritteli useammankin hienon korin ja Nanski ajeli vauhdilla kentän läpi korille asti. Vaan kun toisessa päässä soi samaan tahtiin, alkoi eroa olla jo 15 pinnaa. 22-27.

Viimeisellä jaksolla Hongan puolustus hieman hellitti ja Jukka Ahokin pääsi heittämään kolme isoa. 18-21.

Honka olisi varmasti vähintään keskikastissa divarissa. Pelaajat ovat parhaassa iässä, kokoa ja heittotaitoa löytyy eikä kuntokaan näyttänyt loppuvan. Ottaen huomioon joukkueen pelillisen laadun, peli-iloa ja luovuutta löytyy yllättävän vähän. 

Korin alla erityisesti Ebeling oli hankala. Hyvät post-liikkeet ja tarvittaessa pallo lähti takaisin kaarelle parempaan heittopaikkaan. Vertio hääräsi joka puolella kenttää tehokkaana ja nosteli korin altakin pisteitä. Eipä muutkaan huonoja olleet.

Kaspalakeilta Jarkko Aho väläytteli hyvillä ajoilla ja post-liikkeillä. Myös Ollila alkaa vertyä, vaikka katosikin toisella jaksolla varjojen maille. MVP-pysti menee Ansakselle, joka möyrysi puolustuksessa, teki screeneja ja leikkasi korille hirvittävällä energialla. 

PuHu: Nanski 11, Ollila 6, Aho Jarkko 11, Koskinen -, Kirjavainen 7, Ansas 10 (MVP), Aho Jukka 17, Marjanen -, Riihimäki 2, Laatikainen 2.

Honka: Hattula 6, Vanjoki 5, Svärd -, Vertio 8, Halmesmäki 16, Halme 10, Ebeling 17 (MVP), Lindfors 12, Haapanen 5, Wuorenjuuri 8.

Entä sitten? Monta raporttia on tullut väännettyä, mutta tämä on ensimmäinen Peijaksen polilla tehty. Terveisiä vaan Vertiolle -jos et olisi vahvempi, kuittaisin seuraavassa pelissä:). Honka hoitaa sarjan muutamalla vahinkotappiolla ja jäätyy sitten taas nousukarsinnoissa. Kaspalakeilla peli sujuu ihan mukavasti ja kiukuttelua ei ole vielä havaittavissa. Voittoja pitäisi alkaa kuitenkin tippua vähitellen.