Kaspalakit selvittivät yllättävän kovatasoisen karsintaturnauksen puhtaalla pelillä ja pelaavat myös ensi kaudella M2D:ssa. Tunnelma salissa oli läpi päivän mainio ja maukas buffa piti runsaslukuisen yleisön tyytyväisenä iltaan asti. Toinen sarjanousija on Yökoris, joka nousi Sarjaan ensimmäistä kertaa.

PuHu-HNMKY Yökoris 75-62 (37-31)

Etukäteen Yökoriksen rosterista ei tuntunut olevan kenelläkään mitään hajua. Kun saliin asteli HeMan Muurinen ja La Trice Little kera puolenktýmmenen atleettisen urheilijan , oli selviö ettei tarjolla ole pelkkää katukoris-scheissea. Yökoris aloittikin todella vauhdilkkaasti, kun Suntisen ja Littlen kolmosilla vieraat rynnivät 2-12 johtoon. Kaspalakkien puolustus pysyi kuitenkin hyvällä tasolla ja pikkuhiljaa korejakin alkoi syntyä lähinnä korin alta maukkaiden syöttöpelien päätteeksi.

Toisella kympillä Ahon ja Kirjavaisen kolmoset, sekä Muurisen tuplaukset veivät Kaspalakit jo muutaman pisteen johtoon.

Ison tauon jälkeen Ahon kolme kolmosta siivittivät Kaspalakit jo 20 pinnan karkumatkalle ja kun Yökoris aloitti tuomareille kiukuttelun keräten samalla teknisiä virheitä, alkoi peli kääntyä lopullisesti. 26-12.

Viimeisellä kympillä Muurinen pääsi rouhimaan luvattoman paljon levypalloja hyökkäyspäässä ja nostelemaan korin alta kaikkiaan 13 pistettä. Kotijoukkueen pelasti suuremmalta hädältä vieraiden typerät tekniset virheet ja loppujen lopuksi Aho heitteli vapareilla korieroksi 13 pistettä. 12-19.

Yökoris oli nopeajalkainen ja -kätinen läpi ottelun, mutta Muurista lukuunottamatta joukkuepeliä ei liiemmälti ollut. Ilman Nanskin loistavaa pallonkäsittelyä ja koko joukkueen kurinalaista puolustusta tulos olisi voinut olla jotain ihan muuta.Ansaksen rouhinnasta voivat alle nelikymmpset ottaa mallia kummassakin päässä.

PuHu: Kirjavainen 12, Laatikainen 4, El Ouacef -, Nanski (MVP) 7, Siivola-, Ansas 14, Surov, Aho 21, Wessman -, Moultrie 8, Ristsoo -, Ollila 2

Yökoris: Delmestre 3, Al-Bassam -, Lundoloke 8, Little 12, Truong 2, Suntinen 7, Omela -, Petruk -, Diatta 4, Johansson 3, Hassan -, Muurinen (MVP) 24

Päivän toisessa ottelussa Yökoriksen rosteri oli päivitetty muutaman pelaajan osalta ja vauhtia piisasi edellisottelun malliin. PuB heitti hyvin ja Timo Turusen 28 pisteen voimin se roikkui sitkeästi kannoilla 35 minuuttia. Lopulta laajemmalla rosterilla ja Littlen kaukoheittojen turvin Yökoris hoiti kiinnityksen Sarjaan 12 pisteen turvin.

PuB-PuHu2 86-105 (38-48)

Päivän päätösottelua PuHu-PuB seurasi kauden ennätysyleisö (73). PuB aloitti jälleen hurlumhei-heittopelillä ja oli jakson puoliväliin asti johdossa. Laatikasen tehominuuttien myötä ote siirtyi pikkuhiljaa PuHulle. 15-25.

Toisella kympillä PuHu pyrki väsyttämään kapealla rosterilla pelannutta Pubia puolustamalla ylhäältä asti ja pelaamalla palloa korin läheisyyteen. Nurmion kahden ison myötä PuB sinnitteli kuitenkin kannoilla, vaikka välillä se tuntui jo käyvän kanveesissa. Harmaita hiuksia PuHulle toi Ahon loukkaantuminen. 23-23.

Kolmas jakso oli PuBilta lähes käsittämätön. PuHu pelasi maltilla palloa hyviin heittopaikkoihin ja viimeisteli varsin kelvollisesti koko rosterin voimin (9 pelaajaa pisteille!). PuB heitti kun vähänkin paikka oli -tuloksena Nurmion, Turusen ja Koivuniemen toimesta 7 kolmosta pussukkaan. Jakson loppupuolella joulukuisen pahan loukkaantumisen jälkeen pelipaidan päälleen laittanut Moultrie nosteli yhdellä jalalla pelaten 6 pistettä putkeen. 33-35.

Viimeiselle kympille kuvaavaa oli, että Nurmion heittäessä kaaren takaa hänen pohje kramppasi. Niinpä ei ollut yllätys, että PuHu rallatteli lopulta helppoon voittoon. 15-22.

PuHu ei mitään loistopeliä pelannut, mutta laajalla rosterilla se puristi mehut lopulta aika vaivattomasti. Laatikaisen sinnikäs uurastus puolustuksessa ja virheetön heittopeli helpoti urakkaa huomattavasti. Ahon loukkaannuttua tilalle löytyi sopivasti tulivoimaa ja etenkin El Ouacef nautiskeli täysin rinnoin lopun vapaista heittopaikoista.

PuBille täytyy nostaa hattua ennakkoluulottomasta pelistä. Jos viisikko vetää keskimäärin 35 minuuttia, turnausmuotoisessa karsinnassa on aika vaikea saada tulosta aikaiseksi. 14 onnistunutta kolmosta kielii kuitenkin aloitusviisikon talentista. Kakkoseen mieliäkseen myös vaihtopenkin pitäisi pystyä muuhun kuin jarrutteluun.

PuHu: Kirjavainen 12, Laatikainen 9 (MVP), El Ouacef 14, Nanski 13, Siivola 3, Ansas 10, Surov 10, Aho 10, Wessman 8, Moultrie 6, Ristsoo 3, Ollila 2

PuB: Kilpinen 14 (MVP), Teivaanmäki 2, Suonpää -, Nurmio 22, Koivuniemi 15, Ränkimies 8, Mattila 1, Turunen 23.

Entä sitten? Näin saatiin Sarjojen Sarja jälleen 12 joukkueen sarjaksi. Ensi kaudella on tarjolla tasaisia otteluita kera yllätysten. PUS-Basket hävisi Bisonsille, joten se jatkaa kakkosessa. Uusina joukkueina mukaan tulevat siis Porvoo, Hyvinkää ja Yökoris.

Ravens elää ja kuolee viisikkonsa kanssa. Hyvinkäästä ei ole mitään hajua ja Yökoris tarvitsee ehdottomasti Littlen ja Muurisen mukaan. Kaspalakit tarvisevat ensi kautta ajatellen kevyen dieetin, kaikki ukot harjoituksiin ja muutaman junnun jatkuvuuden takaamiseksi.

Kiitokset ajoittain asiantuntevalle ja äänekkäälle yleisölle, toimitsijoille sekä buffan pitäjille. Koris on hieno peli!