PuHu2 alias Kaspalakit on tahkonnut Sarjojen Sarjassa lähes 10 vuotta ja käynyt matkan varrella jopa Vaasassa nousukarsinnoissa hankkimassa PuHulle nykyisen 1-divaripaikan. Divarin laajennuksen vuoksi vain 9 joukkueen sarjana tällä kaudella pelattu Sarjojen Sarja oli jälleen tasainen ja Musta Pekka jäi lopulta Kaspalakeille -siis karsimaan mars. Näkökulmasta riippuen sunnuntaina on tarjolla siis putoamis-/nousukarsintaa, jossa jokainen ottelu on tärkeä.

Suoran nousun kakkoseen varmisti ylivoimaisella esityksellä Porvoon Ravens (21/0!), jossa pelaa takavuosina Liigassa ja divarissa pelanneita konkareita, kuten Jarno Nissinen ja Mixu Holme. Toinen suora nousija on Hyvinkään Possujen kakkosmiehistö, jolle suora paikka auringossa vapautui Passen (21/1) kieltäytyessä noususta. Voittosaldo 15/7 ei ole kovin vakuuttava suoralle nousijalle.

Tässä vaiheessa kolmelle karsijalle on siis tarjolla 2 paikkaa M2D:aan. Mutta entä jos-osio tuleekin sitten siitä, kuinka M2D:n joukkueet pärjäävät viikonlopun nousukarsinnoissa Äänekoskella. Siellä PUS-Basket ja Honka ottavat mittaa Äänekoskesta ja Loimaa Bisonista, joka operoi turnauksessa tiettävästi kolmella ulkomaalaisvahvistuksella.

Punaportin Blues, Hämeenlinna: PuB on vanha hissijoukkue, joka on pelannut useammankin kerran kakkosessa sijoittuen aina häntäpäähän. Kotiarkipelit lepakkovuorolla ovat sekoittaneet aina mukavasti sarjan pakkaa, mutta toisaalta vieraissa joukue on ollut aina kehno tai surkea. Joukkueen paras pelaaja Utrio on tiettävästi kaukomailla. Viime kaudella Hyvinkäällä divaria pelannut Timo Turunen on edelleen iskussa, muttei enää ihan kolmikymppisen veroinen. PuBilla löytyy kyllä kelpo viisikko ja kovasti heittouhkaa mm. Nurmion ja Ränkimiehen muodossa. Ennakkoarvio: Hoitaa Yökoriksen ja häviää PuHulle. Nousee toivottavasti Sarjaan, koska Moenninen raportoi joukkueen ottelut tunnollisesti interveppiin.

Yökoris HNMKY: Tästä joukkueesta ei ole kuin huhupuheita, joten niiden varassa on hyvä tehdä pitkälle vieviä päätelmiä. Joukkue on hilannut itsensä pikkuhiljaa alasarjoista kolmosen kärkikastiin ja on nyt ensimmäistä kertaa koputtelemassa kakkosen porteilla. Ilmeisesti joukkue koostuu Malmin seudulla aktiivisesti toimivasta, lähinnä maahanmuuttajista koostuvasta korisyhteisöstä. Joukkue pelannee katukorista, jossa loistavan fysiikan omaavat killet vetävät päättömiä ratkaisuja ja juoksevat hurjasti. Pelin mennessä fyysisemmäksi ylilyöntejä saattaa olla tiedossa. Ennakkoarvio: Häviää niukasti PuBille ja vähän reilummin PuHulle.

PuHu voitti kauden aikana 8:sta vastustajastaan kuusi ja sen koriero oli ainoastaan -20. Pari niukkaa tappiota, huono kauden alku, sekä kauden viimeisissä peleissä pienoinen jäätyminen KiroJareja vastaan sinetöivät paikan karsintoihin. Sunnuntaina rosterissa on täydet 12 ukkoa, pössis on luottavainen ja pelaajien taso on edelleen riittävä kakkoseen. Ennakkoarvio: Joukkue tekee karsinnoissa vähiten koreja, mutta vastaavasti myös päästää niitä vähiten. Mahdollinen ulkomaalaisvahvistus yllättyy turnauksen tasosta ja tyytyy tehoihin 6/4 kummassakin ottelussa.

Turnauksen aikana yleisön käytössä ovat WC:t sekä T05-joukkueen ylläpitämä mainio buffa. Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi tarjolla on suuria tunteita, pystypainia, kiukuttelua, käsittämättömiä taktiikoita ja ennen kaikkea suuria tunteita. Lämpimästi tervetuloa -korisherkkua ei ole enää pitkään tarjolla tänä keväänä Martinlaaksossa.

Otteluohjelma (pelipaikka Martinlaakson koulu):

Klo 12:00 PuHu- Yökoris HNMKY

Klo 16:00 Yökoris - PuB

Klo 19:00 PuHu - PuB