PuHu2 - ToPoLa 101-87 (59-44)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli sarjataulukon osalta merkityksetön, sillä PuHu oli jo varmistanut paikkansa putoamiskarsintoihin. Perinteisesti joukkueet ovat nujunneet tasaväkisesti ja tuomarit kiireisenä pitäen. Syksyllä nihkeästi pelannut, mutta sen jälkeen 8/2 hurmoksen löytänyt ToPoLa oli niukasti parempi. Kummallakin rosteri täynnä.

Matsi: Kaspalakit aloittivat Ahon johdolla hurjan heittorallin ja pallo tuntui uppoavan vaikeistakin paikoista. Aho paukutti 7,5 minuutin aikana komeat 17 pistettä ja vastustaja oli aika lailla purjeessa. 33-18.

Toisella kympillä nähtiin todella laadukkaita hyökkäyksiä ja ei ihan niin laadukasta puolustusta. PuHulta vetovastuun pisteiden teosta otti El Ouacef tekemällä 8 pinnaa putkeen. ToPoLalta loistivat Powell ja Tuomaala. 26-26.

Kolmannen jakson alku olikin sitten melko synkkä kotijoukkueen osalta. Heti alkuun Liiga-Kajander ajeli korille 9 pistettä putkeen. Aikalisän jälkeen Liiga-Nanski kuittasi viidellä pisteellä, kunnes ottelun alun aivan yössä ollut Saarnia veti lähes putkeen kaksi isoa. Niinpä ero oli kurottu kiinni ja varsin runsaslukuiselle yleisölle (jotain kakskyt) olikin tarjolla herkkua viimeiselle kympille. 17-21.

Viimeisen kympin myöhäisherännäinen oli Surov, joka vihdoinkin alkoi laittamaan ärsytettynä palloa pussukkaan. Vieraat sitkuttelivat 10 pisteen päässä, mutta todellista kiritsemppiä ei löytynyt. 25-22.

ToPoLa ei ehkä ihan kaikkeaan kentälle tänään antanut. Kajander oli varsin huomaamaton viiden minuutin hirmupuserrusta lukuunottamatta. Saarnia löysi heittonsa sopivaan aikaan mutta myös kadotti sen PuHun kannalta sopivasti hyvissä ajoin ennen loppua. Niin ikään hyvin aloittanut Powell katosi jonnekin ottelun edetessä.

PuHun Aholla oli tänään hurja heittopäivä. 31 pinnaa hyvillä tarkkuuksilla siivitti Kaspalakit todennäköisesti historialliseen 59 pisteeseen tauolle mentäessä. Nanski oli tuttuun tapaan vikkelä kummassakin päässä. Ansas möyri mainiosti ja tavoistaan poiketen heitti sisään niin korin alta, kaaren takaa kuin vaparitkin.

PuHu: Nanski 15, Laatikainen -, Ollila 6, Kirjavainen 8, Riihimäki 4, Surov 11, Aho 31 (MVP), El Ouacef 12, Ansas 8, Siivola 4.

ToPoLa: Powell 11 (MVP), Karisalmi 6, Saarnia 14, Rosenlund -, Keskisaari 9, Kaunisvaara 1, Tynkkynen 8, Kajander 20, Vuorinen 6, Tuomaala 11.

Entä sitten? PuHu pystyi voittamaan kauden kahdeksasta vastustajastaan kuusi (PUS ja Kerava jäivät voittamatta). Korisuhde jumboksi jääneellä on noin -15. Siihen nähden tuntuu aika rajulta joutua putoamiskarsintoihin. Toisaalta voisi olettaa, että sarjan joukkuemäärää tullaan nostamaan nykyisestä (9), mikäli halukkaita nousijoita on. Taannoinen hissijoukkue PuB kävi pläräämässä tänään viidellä Hukkia vastaan ja ainakin tuon ottelun perusteella Kaspalakit lähtevät karsintaturnaukseen ennakkosuosikkina. HyPo2 on ilmeisesti toinen kolmosesta aurinkoon pyrkivä. Porvoon Ravens haluaa ilmeisesti pelata ensi kaudellakin voittavaa koripalloa ja kieltäytyvät karsinnoista Passen tapaan.

Karsinnat tullaan pelaamaan sunnuntaina 2.4. Martinlaaksossa. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Alustavasti otteluajankohdat ovat 12, 16 ja 19. Käytävällä huhuiltiin myös mahdollisesta buffasta sekä uudesta viime hetken vahvistuksesta.