Martinlaakson koulun salissa oli juhlatunnelma eilen huipussaan, kun miesten edustusjoukkue varmisti 1B-divisioonan mestaruuden. Turun Kristika joutui nöyrtymään finaalisarjassa otteluvoitoin 3-0. Ratkaisevan ottelun päätöslukemat kirjattiin numeroin 82-74.

Jokainen finaalisarjan otteluista eteni jotakuinkin saman kaavan mukaan.PuHu oli lievästi niskan päällä otteluiden alusta alkaen, mutta aina Kristika sinnitteli mukana sen verran, että otteluiden lopulliset ratkaisut nähtiin vasta viime minuuteilla.

Ottelun päätyttyä Koripalloliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Zitting sekä kilpailujohtaja Tom Westerholm pujottivat mestareiden kaulaan kultamitalit. Joukkueen kapteeni Jarkko Aho sai lisäksi kunnian vastaanottaa sarjan voittaneelle joukkueelle luovutettavan kiertopalkinnon. Myös legendaarinen Helsingin pyttykerho kunniotti ottelua läsnäolollaan ja palkitsi Eero Sahlbergin ottelun parhaana pelaajana.

Palkintomuodollisuuksien jälkeen mestarijoukkueen pelaajat suorittivat perinteitä noudattaen korisukan leikkauksen. Tätä toimitusta seurasivat yhtä lailla hämmäntyneinä niin PuHun nuorimmat juniorit kuin vanhimmat senioripelaajatkin. Junioreille luonnollisesti tämä oli jotain ennenkuulumatonta ja -kokematonta ja ihmeteltävää riitti. Senioreiden hämmästyneisyys taas johtui siitä, että heillä oli vielä alkamassa kyseisen finaaliottelun jälkeen oma pelinsä salin "lepakkovuorolla".

Pikaisella toiminnalla saaatiin kuitenkin uusi korisukka asennettua ja näin senioritkin pääsivät suunnitellusti pelaamaan ottelunsa.

Isot onnittelut kaikille mestarijoukkueen pelaajille sekä staffille