PUHEENJOHTAJAN TERVEISET KAUDEN STARTIN KYNNYKSELLÄ

Uusi kausi on hyvää vauhtia käynnistymässä, joten nyt onkin loistava hetki kertoa kuulumisia kaikille.

Seuran hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa, aina joka kuukauden toinentiistai. Tämän lisäksi hallitus kokoontuu tarvittaessa erikseen, jos esimerkiksi käynnissä olevat projektit sitä vaativat. Hallituksen työlistalla on yhdistyksen sääntömääräisten asioiden lisäksi teemoina Valmennus, Olosuhteet, Yhteisöllisyys ja Viestintä. Hallituksen jäsenten kanssa voi käydä vapaasti keskustelua seuraan liittyvistä asioista ja hallituksen jäsenet kannustavatkin aktiiviseen vuorovaikutukseen. Hallituksen käsittelyyn toivottavat asiat on hyvä laittaa ensisijaisesti toiminnanjohtajan kautta tai tarvittaessa suoraan puheenjohtajalle viimeistään kokousta edeltävällä viikolla.

 

Olemme pitäneet myös kesäkaudella kokoukset normaalisti ja kokousten välissä on saatu aina edistettyä sovittuja asioita. Alkukesästä käynnistetty seuran viestintään liittyvä projekti on edennyt suunnitellusti. Teimme selvitystä nykytilasta ja määrittelimme sen pohjalta kehitysaskeleita. Seuraavaksi alkaa konkreettisesti nettisivujen uusimisen suunnittelu ja toteutus. Tavoite on saada ne valmiiksi syyskauden aikana. Kartoitamme myös syksyllä joukkueiden aktiivisuutta somessa ja koostamme siihen liittyen kaikille käyttöön yhteiset pelisäännöt. Hallituksen jäsenistä Sami ja Henry ovat käyneet läpi sisäisiä prosessejamme, liittyen mm. hankinta-, laskutus- ja hyväksyntäprosesseihin. Tarkoitus on selvittää, onko meillä käytössä oikeanlaiset työkalut ja toimintatavat, jotta arjen hallinto olisi niiden osalta sujuvaa - huomioiden kuitenkin hyvän tavan toimia ja läpinäkyvyyden. Olosuhteisiin liittyen tulemme myös kauden aikana selvittämään erilaisia vaihtoehtoja kehittää harjoitusolosuhteitamme kustannusarvioineen.

Seuran kehittymisen kannalta varmasti merkittävin asia olosuhteiden lisäksi on valmennus. Valmennuksen kehitysryhmän roolia on teroitettu kauden alkaessa ja tämän kauden tärkeimpiä tavoitteita ovat perustekemisen varmistaminen, onnistuneen valmennuksen mittaaminen, valmentajapolun kehittäminen ja valmentajarekrytointi. Valmennuksen yhteinen tavoite täytyy olla kaikille selkeä ja seuran arvojen mukainen. Laadukas valmennus ansaitsee myös arvostuksensa. Me haluamme luoda valmennukseemme imua, niin tulevien lupauksien kuin jo kokeneiden valmentajien osalta.

Hallituksen jäsenet ovat nyt kiertäneet joukkueiden vanhempien tapaamisissa esittäytymässä ja kuuntelemassa korvat höröllä, mikä on ns.päivän pulssi. Lainatakseni seurassamme toimivaa pitkäaikaista valmentajaa: "Joukkueet, joissa on aktiiviset ja hyvän yhteishengen omaavat vanhemmat, menestyvät parhaiten. Ja nyt menestyksellä ei tarkoiteta pelkästään kilpailullisia tuloksia." Olen täysin samaa mieltä. Meidän lapsemme aistivat käytöksestämme, onko heille tärkeä harrastus vanhemmille enemmän rasite vai harrastus, joka tuo iloa koko perheelle. Lapsen on vaikea nauttia koripallosta, jos se synnyttää negatiivisia fiiliksiä aikuisissa. Ottakaa siis kaikki ilo irti joukkueiden ja seuran tapahtumista sekä talkoovuoroista. Heittäytykää mukaan, oppikaa uutta ja nauttikaa. Koripallon ympärillä on positiivinen kulttuuri. Sen kokeminen ja hyödyntäminen tapahtuu osallistumalla rohkeasti yhteisömme toimintaan!

Vaikka kausi on vasta aluillaan, on ehtinyt jo tapahtua paljon. Perinteinen Tallink-turnaus Espoossa starttasi monen joukkueen kauden ja varsinkin tyttöpuolella menestystä kärrättiin kotiin oikein urakalla PuHun ja Ringsiden paidoissa, niin joukkueina kuin yksilöinä. Onnea vielä tytöille, hieno startti kauteen!

Poikapuolella U19 -joukkue on jo varmistanut valtakunnallisen sarjapaikan ja nyt tulevana viikonloppuna on vielä mahdollisuus nousta SM-sarjaan saakka. Jos mahdollista, niin tulkaa antamaan tukenne joukkueelle paikan päälle Martsariin. Otteluohjelma löytyy tarkemmin mm. PuHun somesta ja nettisivuilta. M1DB-sarjassa pelaava miesten joukkueemme ja N1D-sarjassa pelaava naisten joukkueemme (Ringside) valmistautuvat alkavaan kauteen pelaamalla harjoituspelejä ja hiomalla joukkueiden tekemistä ennen sarjojen alkamista. Tällä kaudella haluamme saada seuran junnut Martsariin katsomaan näiden joukkueiden pelejä ja palaammekin aiheeseen pitkin kautta.

Tähän loppuun täytyy vielä todeta, että ilmaisille Hukkakursseille on ilmoittautunut tähän mennessä jo iso määrä innokkaita lapsia. Pidetään kaikki kimpassa huolta, että heistä mahdollisimman moni kokee toimintamme niin innostavana ja laadukkaana, että he haluavat jäädä mukaan toimintaamme!

Tsemppiä kaikille alkavaan kauteen!

Antti Saarinen

Puheenjohtaja