MIKKO ASIKAINEN LUOTSAA PUHUN MIESTEN EDUSTUSJOUKKUETTA 1B-DIVISIOONASSA

PuHun edustusjoukkue on pelannut syksystä 2013 alkaen miesten 1B-divisioonassa. Kauteen 2017-2018 lähdetään uuden päävalmentajan johdolla.

PuHu Juniorit on tehnyt sopimuksen edustusjoukkueen valmentamisesta Mikko Asikaisen (44) kanssa. Sopimus on mallia 2+1. Useampivuotisella sopimuksella halutaan varmistaa, että uuden valmentajan johdolla nuoria pelaajia voidaan kehittää pitkäjänteisesti.

Asikainen on monille koripalloa seuraaville valmentajana tuttu kasvo. Seuravalmennusura alkoi jo 90-luvun alkupuolella Joensuussa. Viimeksi hän on toiminut Tapiolan Hongan A-tyttöjen päävalmentajana. Vuosina 2011-2016 hän osallistui myös tyttöjen maajoukkuevalmennukseen.

Mikko Asikaisen rooliin kuuluu PuHussa miesten joukkueen valmentamisen lisäksi A-C -juniorijoukkueiden valmennuksen tukeminen näiden joukkueiden valmentajien mentoroijana.

Sarjakauden 2016-2017 PuHu päätti loistokkaasti M1DB-sarjan voittoon. Kaudella 2017-2018 joukkue jatkaa samalla sarjatasolla, tavoitteenaan tarjota jatkossakin lahjakkaille junioripelaajille ensimmäinen askel miesten valtakunnallisten sarjojen peleihin. Luonnollisesti junioreiden tukena ja laadukkaan harjoitusympäristön takaajina joukkueessa on mukana myös kokeneempia pelimiehiä, jotka haluavat olla auttamassa näitä junioreita urallaan eteenpäin.

Miesten edustusjoukkue tekee yhteistyötä PuHun A-poikien kanssa. Näin ollen lahjakkaimmat ja motivoituneimmat juniorit saavat mahdollisuuden harjoitella ja pelata myös miesten joukkueessa. A-poikien valmennuksesta vastaa alkavalla kaudella Jani Salo.

PuHun M1DB-joukkueen kautta on jo moni nuori pelaaja ponnistanut kohti ylempiä sarjatasoja Esimerkkeinä mm. Marius van Andringa (Korisliiga/Korikobrat), Johannes Lasaroff (Korisliiga/Kataja), Henri Kantonen (Korisliiga/Kouvot) ja Chrysostom Chukwuma (1DA/JBA)

Lisätietoja:

Jorma Kuparinen, toiminnanjohtaja, , 0400 432372

Mikko Asikainen, päävalmentaja, , 050 469 7577