PUHU JATKAA SINETTISEURANA

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle - lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät Sinettikriteerit.

Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

PuHu Juniorit on saanut Sinettiseura-statuksen ensimmäisen kerran vuonna 2010. Maanantaina 9.11. pidettiin seuran toimistolla uudelleenauditointitilaisuus, jossa oli paikalla kahden auditoijan lisäksi kahdeksan edustajaa PuHusta, jotka toimivat aktiivisesti seurassa erilaisissa rooleissa. Auditointi suoritettiin juuri äskettäin uudistettujen Sinettikriteerien mukaisesti. Lisää uusista kriteereistä voi lukea täältä: http://www.sport.fi/urheiluseura/sinettiseurat/sinettiseuraksi/sinettiseurakriteerit

Tilaisuuden päätteeksi auditoijat kertoivat, että PuHu voidaan huoletta hyväksyä edelleen Sinettiseuraksi. Näin PuHusta tuli ensimmäinen uusien kriteerien mukaisesti Sinetin saanut koripalloseura Suomessa.

Auditoijien toimesta annettiin arvioita eri osatekijöistä ja erinomaisen arvosanan PuHu sai muun muassa hyvin hoidetusta taloudesta sekä selkeästi ja kattavasti tehdystä toiminnan linjauksesta. Lisäksi auditoijat toteavat raportissaan mm. näin: ”Seurassa on hyvä ilmapiiri, tekemisen meininki ja paljon osaavia ihmisiä”.

Auditoinnin tarkoitus on löytää aina myös oleellisimpia kehittämiskohteita seurasta. PuHun osalta auditoijat mainitsivat tällaisiksi nuorten harrastetoiminnan kehittämisen ja tyttöjen toiminnan vahvistamisen.

Nämä molemmat yllä mainitut asiat onkin tunnistettu jo seurassa haasteiksi. Yhä enemmän tuntuu olevan kysyntää toiminnalle, jossa vähän vanhemmat juniorit (A-C –juniorit) haluaisivat olla mukana toiminnassa, mutta aika, motivaatio tai taidot eivät tahdo riittää ”täysillä” harjoittelevien ryhmien mukana olemiseen. Tähän haasteeseen on ollut pyrkimystä vastata, mutta mm riittämättömät salivuorot ja valmennusresurssit ovat toistaiseksi jarruttaneet toiminnan kehittämistä. Toivottavasti tulevaisuudessa tähän asiaan löydetään ratkaisumalleja, jotta jatkossa jokainen potentiaalinen harrastaja löytäisi PuHussa sopivan harjoitusryhmän itselleen.