PuHu35-HNMKY Ballsters 75-70 (33-42)

Lähtöaskeleet: Verkkaisesti käyntiin lähteneessä, mutta erittäin kovatasoisessa sarjassa kohtasivat nollakerholaiset. Sarjan tasosta kertoo paljon se, että Nokia ja Porvoo ovat pyöräyttäneet Suomen Cupissa divarijoukkueita mennen tullen. PuHu ei ole vielä kertaakaan onnistunut Namikan kaadossa.

Matsi: PuHu onnistui alusta lähtien riistämään palloja, mutta toisessa päässä pallot pyörivät raudoissa turhan monta kertaa. Sen sijaan HeMan Muurinen naulasi palloa pussiin läheltä ja kaukaa murhaavalla tarkkuudella tehden heti alkuun 11 pinnaa. Tukea antoi Nikitin kahdella isollaan. Pikkuhiljaa Puhu pääsi peliin mukaan kuuden pelaajan päästessä pisteille. 20-22.

Tuska jatkui toisella jaksolla, kun Namika paukutti kaaren takaa 5 isoa sisään. Puhulta onnistuivat lähinnä Nanski ja Laatikainen. 13-20.

Kolmannella kympillä Namikan kunto alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä, kiitos Nanskin ja Laatikaisen puolustuksen. 16-13.

Viimeisellä jaksolla Muurisen oli pakko ottaa muutaman minuutin huili, jolloin PuHu paukutti välittömästi 9-0 runin ja siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun aikaa oli jäljellä noin 5 minuuttia. Siinä mentiin sitten useampi minuutti 3-5 pisteen erolla. 

Kun pelikellossa oli aikaa puolisen minuuttia, Hyvärinen ampui vielä kovan kolmosen, joka toi vieraat pisteen päähän. Namikan rikkoessa ajan poikki, Nanski hoiti ottelun kotiin neljällä onnistuneella vaparilla.

Ottelu oli ajoittain kovaotteinen, mutta varsin kovatasoinen. Namikalta Muurinen oli hirmu hyvä, mutta aina kun hän meni vaihtoon, PuHu kiri kannoille ja lopulta sitten ohi. Nikitin heitti neljä isoa ja pyöritti Namikan palettia mallikkaasti. Muut lähinnä nakkelivat satunnaisesti kaukoheittoja tai petasivat paikkoja Muuriselle.

Puhun takakenttä oli tänään mainio kummassakin päässä. Kaijansinkko-Laatikainen-Nanski teki lähes 50 pistettä. Korin alla ainoastaan Ansas pärjäsi hyvin.

PuHu: Kaijansinkko 10, Nanski 21, Kirjavainen 4, Ansas 10, Surov 3, Riihimäki 2, Kokkonen 6, Laatikainen 17.

HNMKY: Muurinen 32, Nikitin 14, Hyvärinen 7, Tiihonen 5, Riska -, Sandvik 6, Sarkalahti 14, Hakkarainen 3.

Entä sitten? Namika on niin kovasti Muurisen varassa, että tässä sarjassa voitot ovat kiven alla. Hassua sinänsä, että eteläisessä II-divarissa joukkue olisi hyvää keskitasoa.

PuHun takamieskalusto on sen verran laadukas, että se pystyy hyvänä päivänä haastamaan myös sarjan kärkijoukkueet. Kun vielä isompi kalusto saadaan heräämään, ainakin pronssimitalista voidaan unelmoida kauden loppuun asti.