BC LePi - PuHu35 79-65 (49-27)

Lähtöaskeleet: Nokia tuli mukaan seniorisarjoihin viime vuonna, pelasi kauden puhtaalla pelillä ja voitti samantien Suomen Mestaruuden. Tälle kaudelle joukkue on vahvistunut vielä takavuosien Pyrintöjyrä Ahvenniemellä ja huhujen mukaan Zeus Nikkiläkin liittyy mukaan joukkoon Suomen Cupissa, mikäli saa painonsa alle 150 kiloon. Hurja nippu siis.

Myös PuHun Urheilijapolku on tuottanut uusia juniorisenioreja, kun Liiga-Nanski, Heikki Laatikainen ja NCAA-Surov saavuttivat aikuisen miehen iän. Yleisöä oli paikalla noin 100, mikä näkyi ainakin vierasjoukkueen ilmeessä - tahto näyttää oli kova ainakin alkulämmittelyssä.

Ottelu: Helkkarin tylsää, kun kotijoukkue paukuttaa ensimmäisen 20 minuutin aikana kovalla prosentilla 9 kolmosta keksintöön. Kapellimestarina Seppänen 21 pisteellään. Myös Harjula oli kovalla pelipäällä, joten Riihelälle riitti, että pallo liikkui ja puolustus toimi. PuHulta avausjaksolla onnistui ainoastaan Laatikainen. Ottelun voittaja selvisi puoliaikaan mennessä.

Kolmannella kympillä PuHun puolustus alkoi toimia ja se kuroi etumatkaa kiinni. Kun ottelua oli jäljellä 5 minuuttia, ero oli 8 pistettä. Siitä se siten taas hieman lipesi eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

Nokialta Seppänen oli ilmiömäinen etenkin alkupelin aikana. Harjula väläytteli alussa, mutta loukkaantui. Riihelä oli alussa enempi taustalla, mutta kun lopussa tarvittiin pelimiestä, nousi esiin pitäen huolen, ettei voittajasta jää epäselvyyttä. Vikkelä Halme pysyi hyvin Nanskin vauhdissa ja oli tehokas myös hyökkäyspäässä.

PuHulta nuorisoketju Laatikainen-Nanski-Surov teki lähes kaikki joukkueen pisteet. Surov ja Nanski olivat kuutamolla, mutta petrasivat loppua kohti. Wessman väänsi mainiosti Ahvenniemen kanssa ja keräsi myös mukavan pistesaaliin. 

LePi: PyhäRiihelä 17, Harjula 11, Mäkinen 3, Seppänen 23, Koivisto 4, Rintala-, Halme 13, Ahvenniemi 8

PuHu: Liiga-Nanski 18, Kivipuro -, Virtanen -, Ansas 2, Surov 17, Riihimäki 2, Laatikainen 14, Wessman 12, Kokkonen -.

Entä sitten? Jos LePi saa jalkeille vähintään 7 pelaajaa vieraspeleihin, se on varma finalisti ja finaalissa sille ei taida pysäyttäjää löytyä. 

PuHu on huomattavasti viime kautta parempi, joten Porvoo saa pelata aika hyvin, jos aikoo finaaliin päästä. Kun lisäksi HNMKY voi voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa, on sarjasta tulossa varsin kovatasoinen.