PuHu35-Ballsters HNMKY 72-75 (36-39)

Lähtöaskeleet: Historiallisen kovatasoisessa sarjassa Porvoo ja Nokia ovat jo karkuteillä, mutta illan voittajalla eläisi edelleen pronssitoiveet. 

Matsi: HeMan Muurinen on sellainen pelaaja, että lähtökohtaisesti hänen kanssaan ei kannata korin alle lähteä punkemaan. Niinpä PuHu laittoi sentteriä nurkkaan jotta muut voisivat möyriä korin alla. Tilanteessa 4-16 todettiin että ei tämä näinkään toimi. Toisessa päässä Muurinen tuplattiin välittömästi, mikä toimikin mainiosti -Muuriselle ainoastaan yksi kolmipisteinen avauskympillä. Harmi vain että Siitosen johdolla muut tekivät kivasti pinnoja. Kaijansinkon kaukoheittojen myötä ensimmäinen kymppi 16-22.

Toisella kympillä PuHu liikutti kivasti palloa, mikä toi mainioita heitto- ja ajopaikkoja koko joukkueelle. Samalla Namikan hyökkäykset saatiin kurittomiksi hirmu tsemppiksellä. 20-17.

Tauon jälkeen Namikan Nikitin pyöritteli muutaman komean korin ja Muurinenkin alkoi heräilemään 8 pisteen edestä. PuHu kuitenkin roikkui sitkeästi mukana osin tuurikkailla viime sekuntien onnistumisilla. 17-20.

Viimeisellä kympillä ero venähti Hakkaraisen tsemppilevareiden myötä jo kymmeneen pisteeseen. Kaijansinkon ja Turusen kolmosilla PuHu kairasi itsensä kuitenkin jo 4 pisteen päähän. Kun kellossa oli minuutti aikaa, PuHu sössi 3 vs 1-hyökkäyksen seinille ja oli pakotettu rikkomaan. Loppu sitten sekoiltiin ja kun Hakkarainen heitti molemmat vaparinsa sisään, oli peli sillä selvä.

Muurinen pysyi yli 20 minuuttia hyvin pihdeissä, mutta sitten nähtiinkin aika kovia kääntöhypäreitä. Hakkarainen uurasti levypalloissa ja nosteli etenkin lopussa tärkeitä koreja. 

PuHulta kaukoheittäjät olivat tänään arvossaan. Välillä osui, välillä ei. Levypalloissa tuli takkiin aika reilusti. Tuomareille ottelu oli haasteellinen, kun kokeneet pelaajat koirailivat läpi ottelun. Välillä vihellettiin, välillä ei.

PuHu: Kaijansinkko 19, Ollila 12, Virtanen 16, Riihimäki 5, Saano -, Kivipuro 4, Turunen 16

HNMKY: Muurinen 21, Nikitin 10, Sarkalahti 5, Siitonen 11, Hakkarainen 11, Riska 6, Salmela 6, Sandvik 3.

Entä sitten? Namikalla on vissiin vielä teoreettisen mahdollisuudet finaaliin, mutta joukkue taitaa olla liikaa Muurisen varassa sinne yltääkseen. PuHu voi olla ihan tyytyväinen, jos saa pidettyä neljännen sijansa. Seuran urheilijan polku on pitkä ja ensi kaudeksi on tulossa taas uusia pelaajia.