PuHu40 - Pakilan Visa (Helsinki) 83-64 (47-33)

Lähtöaskeleet: Ottelun voittaja jatkaa kamppailua finaaliin pääsemisestä. Häviäjä on käytännössä ulkona himmeimmästäkin mitalista. Lisämausteen otteluun toi viime kaudella PuHua edustaneiden Farinin veljesten kohtaaminen vihollisen riveissä.

Matsi: PuHu pyrki alusta alkaen ottamaan vauhdilla mehut pois vastustajan jaloista. Vauhtia piisasikin ihan kohtuullisesti noin niin kuin ikämiespeliksi. Pakila vastasi joko Kytömäen mainioilla leikkauksilla korin alle tai Tiittasen kolmosella. Ensimmäinen kymppi hurjasteltiin 25-21.

Toisella kympillä Pakila vaihtoi paikkapuolustukseen, jolloin tempo laski huomattavasti. Kaaren takana oli kivasti tilaa, joista Palmen, Kaijansinkko ja Kivistö saivat heitellä rauhassa neljä isoa sisään. Toisessa päässä Tiittanen heitti jakson alkuun kaksi kovaa kolmosta nailoniin, jonka jälkeen koko joukkueella olikin sitten vähän vaikeampaa. 22-14.

Kolmannella kympillä Pakilalla alkoi hieman painaa jaloissa, jolloin Hukat pääsi ajelemaan korille. Mikäli apupuolustus oli hereillä, hoiteli Virtanen puolimatkan kakkosilla pallon pussiin. 17-14.

Viimeisellä jaksolla Pakila roikkui 11-15 pisteen päässä lähes koko jakson, mutta ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Vaikka tuloksellisesti pelissä ei enää jännitystä ollut, törmäilyä ja tönimistä riitti kiitettävästi loppuun asti. 19-15.

Pakilan pelaajista Tiittanen oli hurjassa heitossa alussa, mutta hiipui puoliajan jälkeen. Miikka Farin jujutteli muutamaan otteeseen mainiosti. Kytömäki tuntui olevan pysäyttämätön ensimmäisellä jaksolla, mutta sitten taisi väsy hieman iskeä. 

PuHulta Virtanen veti poikkeuksellisen vähän pakotettuja aivopieruja - tuloksena kauden korkein pistesaalis hyvillä prosenteilla. Saano piti kiitettävästi vauhtia yllä päästen toistuvasti vapariviivalle. Valitettavasti heitot vain menivät järjestään ohi. Haalariosastolla Punta ja Kivipuro väänsivät hyvällä sykkeellä ja polvet naarmuilla kelpo pelin. Kaijansinkon mentyä vaihtoon Hukkien peli sekosi melko totaalisesti - hyvä että Mikko jaksoi painaa 35 minuuttia.

Puhu: Kaijansinkko 14, Virtanen 25, Kivistö 8, Palmen 6, Saano 3, Riihimäki 14, Kivipuro 6, Punta 8.

Pakila: T. Farin 14, M. Farin 9, Tiittanen 16, Hakonen 2, Kytömäki 12, Manninen 2, Mäkynen 5, Velling 4.

Entä sitten? Sarja on siinä mielessä kiva, että Porvoota lukuunottamatta matseissa voi käydä ihan miten vaan. Tänään kummallakin oli 8 ukkoa rosterissa, joten vauhtia ja laatua piisasi aika kivasti. Koris on kyllä hieno peli!