EAFL Espoo - PuHu 71-79 (28-43)

Lähtöaskeleet: Muutaman kauden käytännössä voitoitta tarponut Espoo on saanut tälle kaudelle muutaman oivan vahvistuksen ja se on sarjan puolessa välissä edelleen kiinni jopa finaalipaikassa. Samalla voittomäärällä oleva PuHu on paukuttanut keskinäisissä otteluissa huonompijalkaisia espoolaisia aina rumin lukemin.

Matsi: Ensimmäinen 10 minuuttia näytti olevan aiempien pelien toisinto, kun vieraat myllyttivät läheltä ja kaukaa muutamassa minuutissa 10 pisteen eron. 10-21.

Toisella kympillä Hukkien puolustus löystyi ja Espoo alkoi saada mukavasti helppoja heittopaikkoja. Kaijansinkon isoilla ero kuitenkin kasvoi edelleen. 18-22.

Kolmannella kympillä Hukkien puolustus oli aivan kamalaa kuraa. Espoo siirteli maltilla palloa ja heitti maniosti. Hukkien hyökkäys oli sen verran laadukasta, että ero pysyi reilussa kymmenessä pisteessä. 25-23.

Viimeisellä kympillä Hukkien kurapuolustus jatkui ja nyt meni hyökkäyskin täysin tukkoon Espoon läskipaikan vuoksi. Korpelaisen koreilla ero kutistui jo neljään pisteeseen. Lopussa Riihimäki punnersi korin alta tarvittavat kolme koria ja Hukat selvisi säikähdyksellä. 

Espoolle iso hatunnosto. Juoksevia jalkoja joukkueessa ei juuri ole, mutta screenejä se jauhaa sitkeästi ja heittää hyvin kun vapaa paikka siunaantuu. 

Hukkien peli puuroutui, kun nopeita ei enää juostu ja hitaissa hyökkäyksissä syöttely loppui. 

Espoo: Huuhko 10, Hänninen 14, Korpelainen 10, Kukkohovi -, Monola 4, Shepstone 7, Radun 6, Repo -, #7 10.

Hukat: Kaijansinkko 14, Virtanen 17, Palmen 3, Saano 15, Riihimäki 27, Punta -

Entä sitten? Hukilla unelma finaalista elää edelleen vahvana. Miehiä on pajalla ja se verottaa joukkueen tehoja, mutta sama ongelma lienee vastustajillakin. Ensi perjantaina Hukat pelaa Martinlaaksossa tärkeän ottelun Pakilan Visaa vastaan, jossa pelaavat mm. viime kaudella Hukkia edustaneet Farinin veljekset. Ottelu alkaa klo 20:45.