SM35: PuHu-Porvoo 88-98 (41-43)

Lähtöaskeleet: Noin puolet pelaajista oli tahkonnut 22 tuntia aiemmin samassa paikassa SM40-pelin, joten tuon ottelun perusteella ennakkosuosikin viitta oli tietenkin Porvoolla. Eilen 39 pistettä nakuttanut Sonkajärvi oli poissa, tilalla Mikael Holme. Ottelun voittajalla säilyy hyvät mahdollisuudet finaaliotteluun.

Matsi: Olipas se ilotulitusta! Kumpikin joukkue puolusti varsin hyvin korin läheisyydessä, joten kaukoheittoja otettiin sitten oikein huolella ja nopeaan tahtiin. Alun hurmoksen jälkeen PuHu teki muutaman näyttävän syöttökuvion päätteeksi koreja myös lähietäisyydeltä 24-18.

Toisella kympillä Still ja Nissinen tekivät kahteen pekkaan 16 pinnaa, kotijoukkueelta ainoastaan Kirjavainen osui useamman kerran koriin. 17-25.

Tauon jälkeen Hukilta onnistui edelleen lähinnä Kirjavainen (11 pinnaa). Porvoolta lieskassa oli Holmeen lisäksi Still ja Nissinen. Vaikka kotijoukkueen hyökkäys toimi ihan kohtuullisesti, omaan päähän ropisi jälleen 25 pistettä. Erokin kasvoi jo kymmeneen.

Viimeisellä kympillä PuHu nykäisi vielä Kivipuron and onen sekä Kirjavaisen ja Ollilan kolmosilla tasoihin, kun ottelua oli jäljellä 5 minuuttia. Holmeen kaksi perättäistä isoa repivät eron kuitenkin takaisin kymmeneen ja peli oli taputeltu. 24-30.

Porvoon Nissinen ja Holme olivat tänään todella jäätävässä heitossa. Kyllähän se käy luonnolle, kun 20 sekuntia puolustaa hyvin ja sitten jompikumpi herroista nakkaa kerta toisensa jälkeen haastetun pitkän kakkosen pussiin. Still tuntuu olevan liikkuvampi kuin vuosikymmeneen.

PuHulta Kirjavaivainen huilasi jokaisella jaksolla kolmisen minuuttia. Siihen nähden 35 pistettä on melko kohtuullinen suoritus. Myös Ollila oli pelasi kelpo ottelun. Muilla olikin sitten enemmän tai vähemmän nihkeää ja heitto hakusessa.

PuHu: Kaijansinkko 13, Ollila 19, Korhonen 5, Kirjavainen 35, Kivipuro 3, Riihimäki 5, Kokkonen 4, Turunen 4.

Porvoo: Vuorio T. 4, Holme 25, Vuorio J. 10, Venäläinen 2, Nissinen 34, Laurila 2, Hirstio 4, Still 17.

Entä sitten? No sitä sitten, että Porvoolla on vielä hyvät mahdollisuudet finaaliin ja PuHu taistelee enää nelossijasta. Koris on silti ihan kiva peli.