PuHu40-Porvoo 85-105 (33-50)

Lähtöaskeleet: Puhtaalla pelillä keskimäärin yli 30 pinnaa ottelunsa voittanut Porvoo oli selkeä ennakkosuosikki. Merkittäviä poisjääntejä (lue Nissinen ja Sonkajärvi) ei ollut, joten tää matsi on hävitty. Positiivista PuHun osalta oli se, että rosterissa oli komeasti 9 nimeä, mikä oli kauden ennätys!

Matsi: Porvoo ei alussa kovin kummoista heittopeliä esittänyt, mitä nyt Nissinen nakutti tarkasti 11 pinnaa. PuHu sinnitteli hyvin mukana Kivipuron ja ensiesiintymisen tehneen Tapani Holopaisen koreilla. Puolustus oli kuitenkin sen verran huonoa, että ensimmäinen kymppi vieraille 20-26.

Toisella kympillä Hukkien hyökkäys oli nihkeää eikä se saanut oikein mitään järkevää aikaiseksi. Toisessa päässä Sonkajärvi alkoi laittamaan palloa pussiin nopeista, ajoista ja haastetuista hypäreistä 11 pisteen edestä. 13-24 ja matsi alkoi olla taputeltu.

Ison tauon jälkeen Kaijansinkon pari kolmosta ja Riihimäen 6 perättäistä koria toi kotijoukkueen kera tiivistyneen puolustuksen jo 10 pisteen päähän. Stillin kaksi isoa ja Stenbäckin pari hyökkäyspään levaria kera korin venytti eron kuitenkin 20 pisteeseen. 20-30.

Viimeinen jakso rallateltiin sopuisasti omia pistesarakkeita kaunistellen. Venäläinen nakutti 8 pinnaa ja kotijoukkueelta Virtanen ja Saano tekivät yhteensä 16 pinnaa. Puolustuksen intensiteetistä kertoo parhaiten jaksolukema 32-25.

Porvoolta Nissinen väläytteli mainiota heittoaan alussa ja tyytyi tämän jälkeen höntsäilemään. Kankean alun jälkeen Still innostui heittämään tarkasti ja Sonkajärvi oli viimeiset 30 minuuttia täysin pysäyttämätön -tuloksena hurjat 39 pinnaa. Stenbäck rouhi mainiosti hyökkäyslevareita ja nosteli niistä tarkasti kivat pisteet.

PuHulla oli tänään jääkiekkotermein ohipäivä. Kun puolustus vuotaa, on ihan sama kuka onnistuu hyökkäyksessä. Taitotaso ei vaan heittokisaan riitä ketään vastaan tässäkään sarjassa. Positiivisen merkinnän sai ainoastaan Kivipuro, jolla riitti yritystä ja uskallusta kummassakin päässä. Myös Holopaisen otteet olivat pirteät ottaen huomioon yli vuoden tauon sarjapeleistä.

PuHu: Saano 6, Punta 5, Kaijansinkko 9, Holopainen 13, Virtanen 13, Kivistö 2, Dufva 8, Riihimäki 20, Kivipuro 9

Porvoo: Heikkilä -, Sonkajärvi 39, Berglöf 5, Stenbäck 11, Venäläinen 11, Nissinen 19, Hirstio 2, Still 18.

Entä sitten? Porvoo on hyvä. Joukkue tykkää hyökkäämisestä. Kun se toimii niin puolustuksessa voi hieman huilia. Ei taida pysäyttäjää löytyä tänä vuonna.

PuHu ei heittokisassa pärjää, joten ainoa vmahdollisuus voittaa olisi rakkikoirapuolustus ja katupoika-asenne. Tänään ei löytynyt kumpaakaan. Vaan ei se mitään -lauantaina joukkueet kohtaavat SM35-sarjassa (Martinlaakso klo 18), jolloin on uusi mahdollisuus.