PuHu35 - HNMKY Yökoris 76-69 (38-38)

Lähtöaskeleet: PuHu on aloittanut sarjan ihan kivasti, mutta loukkaantumiset verottivat illan koitosta huomattavasti. Turusen, Tiihosen ja Ansaksen poissaollessa jonkun pitäisi tehdä noin 40 pistettä. Yökoriksella ei voittoja vielä ole, mutta pöytäkirjan nimilista oli vakuuttava - koko viisikko oli vähintään II-divaripelaajia. Kirsikkana kakussa Arsene Towa, joka taitaa pitää 1A-divarissa levypallojen osalta piikkipaikkaa. 

Matsi: PuHu aloitti otttelun nopeilla siirtymillä ja fiksuilla kuvioilla. Toisessa päässä Graham veti melko kovia ratkaisuja 10 pisteen arvosta. 10-18.

Toisella kympillä Puhu malttoi jauhaa ja syötellä palloa kaarelle, jossa odotteli käsi kuumana Kaijansinkko, joka paukutti kolme isoa putkeen. Yökoriksen Lyons väläytteli näyttäviä liikkeitä korin alla ja kolmosiakin joukkue sai kolme sisään. 23-20.

Tauon jälkeen Yökoris kirmasi Kariukin nopeilla hyökkäyksillä 6 pisteen johtoon ja peli alkoi kääntyä vieraille. Kun jalka alkaa painaa, tuppaa liikekin lopppumaan. 12-16.

Viimeisellä kympillä Hukat tasoitti pelin minuutissa Virtasen ja Kirjavaisen koreilla. Puolustukseen löytyi hurmos ja mahtitsemppis. Sen myötä hyökkäyskin vapautui, kun taasen Yökoris sortui Grahamin ja Towan puskemiseen ja pallonmenetyksiin. Kaijansinkon illan neljäs kolmonen repi eron jo 5 pisteeseen, josta Yökoris ei enää noussut. 26-16.

Ottelussa ei tunnetta puuttunut ja tuomaripari Parnala-Iversson oli useaan kertaan helisemässä. Etenkin Yökoriksella oli puolenkymmentä sääntöjentulkitsijaa ja kengännauhojen sitojaa, joten viimeisiä minuutteja pelattiin todella pitkään. 

Yökorikselta Lyons esitteli todella näyttäviä sentterin liikkeitä. Grahan loisti alussa, mutta Ollilan puserruksissa heittoprosentti tippui ottelun edetessä surkeaksi. Towa toimi lähinnä takamiehenä ja korin läheisyyteen tullessaan koki Wessmanin paremmakseen. Little tyytyi pelinrakenteluun, eikä noussut muiden yläpuolelle, vaikka sinänsä hyvin pelasikin.

PuHulla syke oli korkealla läpi ottelun ja jokainen pelaaja täytti tonttinsa vähintään kiitettävästi. Ollila uurasti Grahamin kimpussa puolustuksessa loistavasti, Kirjavainen ja Kaijansinkko hoitelivat puolestaan korinteon ja pallon ylöstuonnin kahteen pekkaan ajoittain aivan piipussa, mutta tehokkaasti. Kun vielä ohkaisilla minuuteilla kentällä käyneet Kivipuro ja Kokkonen hoitivat oman osuutensa mainiosti, oli palkintona yksi makeimmista voitoista tällä kaudella. Tästä olisi hyvin voinut tehdä yhden jakson Urheilu Suomi-dokumenttiin!

PuHu: Kaijansinkko 15, Ollila 6, Kirjavainen 20, Riihimäki 8, Virtanen 11, Kokkonen 2, Kivistö -, Wessman 10, Kivipuro 2

Yökoris (nimet pöytäkirjassa aikamoisia harakanvarpaita): Bous -, Guddy -, Graham 17, Lyons 17, Kariuki 9, Towa 7, Hilary 4, Little 9

Entä sitten? Yökoriksella löytyy talenttia mielin määrin, mutta joukkuepelistä ei ole tietoakaan. Hieman yllättäen se on edelleen nollakerhossa, mutta en yllättyisi, vaikka se kaataisi sarjan kärkijoukkueita keväällä.

PuHulla on takana niukat tappiot kärkijoukkueita vastaan, mutta illan voitolla se on edelleen kärkkymässä finaaliin, mikä olisi suurin koripalloteko Vantaalla vuonna 2018. Valitettavasti.