SM40: PuHu-Kollit 57-58 (29-36)

Lähtöaskeleet: Kausi on verottanut kumpaakin joukkuetta loukkaantumisilla ja muilla pikkuvaivoilla, joten jokaiselle oli tarjolla vähintäänkin riittävästi minuutteja. Kotijoukkueella pelaajia kuusi ja Kolleilla seitsemän. Tiedossa siis hidastempoista vääntämistä. Joukkueiden keskinäiset ovat viime kausina menneet jokaisessa ikäryhmässä kivasti ristiin.

Matsi: PuHu aloitti pirteästi ja pallo liikkui kivasti. Hyviä heittoja lähti niin kaukaa kuin korin läheltä. Osumatarkkuus ei häävi ollut, mutta ero kasvoi vähitellen. Varsin liikkuva puolustus kuitenkin iski Hukkien jalat hapoille ja Kollien tehotrio Rönnholm-Railotie-Korhonen hilasi paremmalla heittoprosentilla Kollit johtoon. 16-18.

Toinen kymppi olikin sitten kamalaa kuraa. Riihimäki suti palloa ohi korin alla ja muut kauempaa. Toisessa päässä Rönnholm ajoi rohkeasti korille saalistaen 7 pistettä. 13-18.

Puoliajan jälkeen tempo rauhoittui entisestään ja paukut laitettiin puolustukseen. Ei kovin kaunista. 11-11.

Viimeisellä kympillä Keravakin oli aika puhki ja PuHu kiri muutamassa minuutissa Virtasen kolmosilla ja Riihimäen vapaaheitoilla rinnalle ja ohi. PuHun johtaessa kolmella pisteellä Rönnholm pääsi vapaaheittoviivalle -ero piste kotijoukkueelle. Viimeinen puoli minuuttia ja pallonhallinta PuHulle. Heittokellon käytyä loppuun PuHu sai mainioita heittopaikkoja, joista se nappasi kahteen kertaan hyökkäyslevypallon. Fiksu joukkue olisi pitänyt pallon hallussa ja antanut kellon käydä. Vaan kun ei - uutta heittoyritystä ilmaan ja pallonhallinta Keravalle. Viimeisessä nopeassa hyökkäyksessä pallo päätyi Kuoppalalle, joka naulasi kakkosen sisään 1,5 sekuntia ennen päätösvihellystä. PuHu sai vielä hyökkäyskuvion päätteeksi pallon korin alle, muttei aikaiseksi heittoa.

Ottelu oli kertakaikkisen heikkotasoinen, mutta tunteikas. Yritystä piisasi, mutta happojen painaessa jaloissa pää ei pysynyt vauhdissa mukana. Keravalta Korhonen laittoi ukot kivasti paikoilleen ja koko joukkue laittoi palloa pussiin ajoittain ihan kivasti. 

PuHu oli todella huono ensimmäisellä puolikkaalla, mutta sen jälkeen peli oli oikein hyvää. Kivistö säästeli turhaan heittoaan. Virtanen pakotti ajoittain heittoaan, mutta toimi kapellimestarina kirivaiheessa.

PuHu: Kaijansinkko 7, Kivistö 11, Virtanen 12, Kivipuro 5, Riihimäki 14, Punta 8

Kollit: Railotie 9, Korhonen 13, Laurila 2, Kuoppala 4, Rönnholm 18, Torkkeli 6, Riistama 4.

Entä sitten? Voiton myötä Kerava porskuttaa vahvasti finaalia kohti, vaikkei se häikäisevä olekaan ollut. Illan voitto oli ilman muuta ns. neljän pisteen voitto. Porvoon ylivoima on musertava, mutta takana kisa on kovaa.