PuHu40 - Espoon Akilles 98-49 (50-23)

Lähtöaskeleet: PuHu on keikkunut sarjan kärkipäässä viime kaudet ja kun lähteneitä pelaajia on ainoastaan Farinin veljekset (Pakilaan), on oletettavaa että unelma finaalista lässähtää taas vasta  runkosarjan viimeisessä ottelussa. Espoon Akilles on taasen ollut tyvipään suorittaja ja sekoittaja muutamalla yllätysvoitollaan. Kummallakin joukkueella sarjan avausottelu.

Matsi: Intoa puhkunut kotijoukkue näytti kaapin paikan heti ottelun alussa. Mikko Kaijansinkon namupasseista pääsi korin alla nauttimaan erityisesti Lasse Riihimäki 10 pisteen edestä. Puolustus pysyi tiiviinä ja Akilleksen Radun oli ainoa, joka sai aikaiseksi pelitilannekorin. Mikäli Riihimäki ei olisi sössinyt helppoja heittoja korin alta ohi, olisi taululla ollut todella rumat lukemat. 20-5.

Toisella kympillä PuHulta osallistui pistetalkoisiin kaikki pelaajat. Samalla puolustus alkoi löystymään, joten Akilleskin sai sopuisasti heittopaikkoja ja kuusi pelaajaa pääsi pisteille. 30-18.

Ison tauon jälkeen juoksukone Markus Saano hurjasteli 8 pistettä hyvillä prosenteilla ja Akilles alkoi olla aika naattina. 23-12. Viimeisellä jaksolla odoteltiin pillin vihellystä ja perjantaisaunaan pääsyä. 25-14.

Akilleksen pelihuumori pysyi läpi ottelun hyvänä ja yritystä piisasi. Espoon kortteliliigan matseilla ei vaan Vantaalla pitkälle pötkitä. Timo Shepstonella riitti parhaiten virtaa ja heittotaitoa.

PuHun peli oli ajoittain aika näyttävää. Kaijansinkko olisi merkkauttanut parikymmentä namipassia, jos kollegat olisivat suvainneet laittaa pallot pussiin. Muutenkin pallo kiersi kivasti ja etenkin Saanon ja Ilkka Punnan leikkaukset korin alle olivat oikeasti aika kivan näköisiä. Taneli Kivistö ja V-P Dufva säästelivät heittoaan, mutta silti pisteitä kertyi ihan kivasti.

PuHu: Riihimäki 23, Punta 8, Kaijansinkko 9, Dufva 15, Kivipuro 6, Saano 24, Kivistö 13

Akilles: Hänninen 9, Kivistö 6, Korpelainen 3, Monola 6, Radun 6, Repo -, Seelbach 5, Shepstone 15, Riistaniemi -

Entä sitten? Muita johtopäätöksiä ottelusta ei voi tehdä, kuin että Akilles ei finaaliin pääse. Sarja on kuitenkin nyt käynnistetty ja melkein kaikilla oli kivaa.