Kerava-PuHu40 85-70 (42-37)

Lähtöaskeleet: Ottelun voittajalle olisi tarjolla paikka 28.4. pelattavassa finaalissa ToPoa vastaan. Hävinneellä kausi loppuisi tähän. Syksyn kohtaamisessa Kerava oli Martinlaaksossa lähes 20 pistettä parempi ja illan otteluun se oli haalinut viime hetken vahvistukseksi Porvoon Jarno Nissisen. Muutoin rosterit olivat ennallaan ja parhaat pelaajat paikalla.

Matsi: Voi kuinka hyvin Kerava aloittikaan. Rönnholmin kahdeksan pisteen johdattamana Kerava ei heittänyt lainkaan ohi ensimmäisen viiden minuutin aikana. PuHu taasen ei saanut oikein mistään sisään ja menetyksiäkin tuli useampi. Jakson puolessa välissä tilanne synkkä 17-2! Lopulta PuHu sai hieman juonen päästä kiinni ja jakso 27-13.

Toinen kymppi olikin PuHun hallintaa. Kaijansinkon ja Palmenin kaukoheitoilla PuHu kiri koko ajan lähemmäksi. Riistaman jakson lopun 4 pistettä pitivät edun Keravalla. 15-24.

Kolmannella kympillä PuHu hilasi Ansaksen ja Kivipuron koreilla itsensä jo pisteen johtoon ja jakso mentiin loppuun vuorovedolla. 16-21.

Viimeinen jakso olikin sitten vieraiden kannalta synkeää. Siinä missä Keravalta korintekoon pystyi viisikollinen pelaajia, PuHu ei saanut edes heittoa aikaiseksi kovassa puolustuksessa, jossa tunteetkin alkoivat vähitellen lämmetä. Vapariviivalle PuHu pääsi aikaisessa vaiheessa, mutta kun heitoista vain puolet meni sisään, kasvoi ero pian kahdeksaan. Loppuminuutit PuHu käytti rikkomiseen ja seurasi Keravan virheetöntä vapaaheittotyöskentelyä. 27-12.

Keravan puolustus oli odotetun kovaa ja tuomaripari Tuominen-Hiltunen sai kuulla kummaltakin joukkueelta kärkeviä mielipiteitä vihellyksistä. Hyökkäyksessä Korhonen pyöritti mainiosti peliä ja kun screenit olivat laadukkaita (perhanan kovia), aukesi Keravalle jatkuvasti vapaita paikkoja korin alta. Nissinen ei häikäissyt, mitä nyt paukutteli päivän korkeimman pistemäärän. Railotien ja Rönnholmin kunto riitti mainiosti, koska Kerava määräsi pelirytmin.

PuHu oli purjeessa alusta lähtien ja ottaen huomioon kuinka kaoottista peli oli koko ottelun ajan, oli suorastaan ihme että joukkue pystyi kampeamaan itsensä tasoihin ennen lopullista romahdusta. Menetyksiä tuli hurja määrä. Ansas huslasi tuttuun tapaansa ansiokkaasti, mutta ajoittain turhautuminen jatkuvaan sössimiseen alkoi paistaa läpi. Kaijansinkko osui kohtuullisesti, mutta kun heittopaikkoja ei pystytty juuri luomaan, oli heittomäärä turhan pieni.

Kerava: Korhonen 17, Railotie 12, Rönnholm 11, Peltola 7, Nissinen 22, Riistama 8, Rantapere -, Aaltonen -, Uotinen 4, Kuoppala 4.

PuHu: Kivipuro 4, Kangas 3, Palmen 9, T. Farin 3, Virtanen 3, M. Farin 10, Ansas 13, Riihimäki 11, Kaijansinkko 14.

Entä sitten? Sarja on taputeltu ja siitä jäi kyllä kokonaisuudessaan mainio maku. Etenkin kärkipään joukkueilla vääntö oli tasaista ja kovaa. Toivottavasti ensi kaudella saadaan mukaan vähintään saman verran joukkueita. Finaali pelataan siis 28.4. Munkkiniemessä ToPon ja Keravan kesken.