Porvoo -PuHu 76-74 (29-40)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli sarjataulukon kannalta merkityksetön, sillä Porvoo on varmistanut puhtaalla pelillä paikan finaaliin ja PuHukin on sementoinut jo kaulaansa pronssin. Porvoo pelasi käytännössä samalla rosterilla M3D:ssä ja voitti lohkonsa ylivoimaisesti. Palkintona ensi kaudeksi paikka Sarjojen Sarjassa (M2D). Viime aikoina valmentajan pestiin panostanut Esa Mäki-Tulokas on laittanut tossut jalkaan ja edusti Porvoota.

Matsi: Nihkeästi aloittanut PuHu oli alussa täysin Nissisen jyrän alla. Muutaman minuutin jälkeen tilanne oli Nissisen eduksi 8-0. Pian vieraat saivat puolustuksen kuntoon ja loppujakso rallateltiin lukemin 3-23. Jakso päättyi siis 11-23. Toisella kympillä pelin taso oli varsin laadukasta kummassakin päässä ja koreja tehtiin kymmenen pelaajan voimin lukemin 18-17.

Kolmannella jaksolla Holme innostui pelaamaan 9 pisteen arvosta ja puolustus koveni potenssiin kaksi. PuHulta Riihimäki nosteli korin alta nopeaan tahtiin 6 pistettä, mutta loppujakson vieraiden heitot kolisivat rautoihin. 20-15.

Viimeisellä kympillä vieraiden puhti hiipui samalla kun Nissinen siirtyi korin alle nostelemaan väkevien sentteriliikkeiden päätteeksi 12 pistettä. Kun aikaa oli jäljellä noin 2 minuuttia, oli ero jo 9 pistettä vieraille. PuHun aikalisän jälkeen vieraat aloittivat all in-pelin, jossa kuulaa laitettiin ilmaan kaaren takaa välittömästi. Kolmen ison myötä ero kutistui pian yhteen pisteeseen. Vapaaheittoviivalla Nissisen käsi ei kuitenkaan tärissyt ja mies laittoi lopussa neljä vaparia putkeen sisään.

Porvoolta illan tähti oli Nissinen, joka osui läpi ottelun läheltä ja kaukaa. Odotetusti Holme paransi loppua kohden. Muiden ei tarvinnut väkisin heittoja ottaa Naten käden ollessa kuumana.

PuHulta Ansas ja Korhonen hakivat levypalloja ja riistoja toistakymmentä. Kaijansinkko naputteli tasaiseen tahtiin kaukoheittoja.

Porvoo: Rönnholm 1, Mäki-Tulokas 9, Sutela 8, Venäläinen -, Holme 14, Berglöf -, Nissinen 31, Vuorio 5, Heikkilä -, Stenbäck -, Vuorio 6, Heikkilä t. -.

PuHu: Kaijansinkko 19, Korhonen 10, Kirjavainen 12, Riihimäki 18, Ollila 6, Kivipuro -, Ansas 7.

Porvoolla on melkoisen kova nippu tähän sarjaan. Mäki-Tulokas tuo sopivasti kokoa ja kaukoheittovoimaa tulevaan finaaliin. Kun vielä vauhtihirmu Sonkajärvi lisätään rosteriin, tulee Namikalla pitämään kiirettä.

PuHulla ei tähtiä ole, mutta kelvollisella joukkuepelillä pärjää näköjään aika pitkälle. Illna seitsemästä pelaajasta 6 pelaa maanantaina SM40-ottelun, joten ensi kaudeksi olisi tarvetta nuorison esiin tulolle.