M2D: Kerava tasasi voitot jatkoajalla

PuHu2-Kori 80 87-93 (34-41, 79-79)

Lähtöaskeleet: Ajat ovat muuttuneet. Kun vielä muutama vuosi sitten katsomoon pakkautui useampi kymmenen äänekästä asiantuntijaa, tänään paikalle saapui parikymmentä golfaplodeja antavaa korisniiloa tai perheenjäsentä. Muutama vuosi sitten Kaspalakkkien Lihashaarniskat tulivat helikopterilla köydellä laskeutuen Mika Häkkisen aukiolle testosteronia tihkuen. Nyt Mika Häkkisen aukio on auki revitty ja Lihashaarniskat opettelevat syömään kotona jälkikasvunsa kanssa hedelmäsosetta samalla tutustuen uuden blenderin käyttöohjekirjaan. Alkulämmittelyssä nuorisopitoinen Kerava lämmitteli hyvissä ajoin, kun toisessa päässä muutama veteraani yritti saada paikkojaan auki ja itseään kohmeesta lämpimäksi avaruuspuvussa eilisen SM40-ottelun jälkeen. 

Matsi: "Haanpää heittää hanakasti, pysy siinä kiinni". Aloitusheitosta ehti kulua 3 sekuntia, kun Merivirta sai seurata polviin tukevasti nojaten, kuinka Haanpää heitti ison pussukkaan. Aivan täysin yllätyksenä tuli myös se, että täysin vapaana kaaren takana seisoessaan Aalto kyllä heittää, vaikka onkin yli 2 metrin mittainen. Tuloksena kolme isoa naruihin avauskympillä. Niin se vierähti sitten kymmenminuuttinen lmmitellessä lukemin 13-23.

Toisella kympillä Jukka Aho ja Surov saivat sihtinsä kohdilleen ja peli näytti muutoinkin ihan kelvolliselta, koska puolustuskin alkoi maistua. 21-18.

Toinen puolisko mentiin Kaspalakkien kiriessä pikkuhiljaa itseään kannoille. Jarkko Ahon kolmosella PuHu siirtyi ottelun lopussa jo kahden pisteen johtoonkin, mutta jäätävillä hermoilla Martinlaaksoon tullut Haanpää tasoitti ottelun vapareilla. 

Jatkoajalla läpi ottelun hyvin pitkiä kakkosia nakellut Westerholm heitti heti alkuun kaksi pitkää pussiin. Kaspalakit roikkuivat vielä mukana mutaman minuutin, kunnes Kilpeläisen kolmonen katkaisi joukkueen niskan. 8-14.

Keravan Kilpeläinen aiheutti läpi ottelun murhetta puolustukselle hyvillä ajoillaan. Haanpää keskittyi peliin koko ajan ja oli todella tehokas lopun vapareissa. Iso kalusto Westerholm-Aalto ei lähtenyt poraamaan turhaan korin alle, vaan otti laadukkaita heittoja kauempaa, mikä koitui lopulta Kaspalakkien turmaksi. 

PuHulta Liiga-Nansin alaraajavamma toi hurjan minuuttimäärän Laatikaiselle, joka hoiti tonttinsa erinomaisesti. Ahon veljekset heittivät paljon, koska muut eivät ajoittain saaneet mitään järkevää aikaiseksi. Surov nosteli lopulta mukavan määrän pisteitä, mutta puolustus oli ajoittain turhan makaavaa paikkaa.

PuHu: Ollila 8, Aho Jarkko 17, Merivirta 4, Aho Jukka 18, Surov 18, Riihimäki -, Lahtinen 4, Laatikainen (MVP) 14, Nanski -

Kerava: Haanpää 25, Saarinen 2, Kilpeläinen (MVP) 18, Murojärvi -, Rönnholm jr. 2, Laatikainen 3, Huovinen 7, Westerholm 16, Aalto 20

Entä sitten? Kervalla on aika kiva kombo nuoruutta ja kokemusta. Tänään kokenut kaarti hoiti pisteet kotiin. Kumpaankaan karsintaan joukkueella ei ole asiaa, joten coach Korhosella on mainio tilaisuus ajaa oko kevät nuoria sisään Sarjaan.

PuHulla on varsin kylläinen vatsa, eikä junnuja ole rosterissa. Toivottavasti ammattiylpeyttä riittää sen verran, ettei loppukausi mene ihan surffailuksi ja kiukutteluksi.

 

SM40: PuHu murskasi Espoon

PuHu-Espoon Akilles 117-53 (51-23)

Lähtöaskeleet olivat epäreilut. PuHu oli saanut jalkeille 8 miehen hyvin harjoitelleen rosterin, kun taas Espoo osallistuu sarjaan lähinnä liikunnan riemua kokeakseen.

Matsi: PuHu otti alusta alkaen luulot pois. Vaikka se heitti huonosti, oli puolustus terhakkaa. 13-2 tilanteessa Puhukin siirtyi surf modelle ja jakson 4 viimeistä minuuttia mentiin ilman pelikatkoja. 22-11.

Tästä eteenpäin PuHun puolustus piti varsin hyvin ja sen myötä hyökkäyskin pysyi terävänä. Nopeista hyökkäyksistä joukkue juoksi noin 40 pistettä. 

Hanakimmin heittoja ottivat Ollila, Virtanen ja Riihimäki, jotka tekivät yhteensä 85 pinnaa. Takamies Kaijansinkko säästeli heittoaan ja antoi muiden mellastaa ja juosta nopeita. Tuloksena kuitenkin pitkälti toistakymmentä koriinjohtavaa syöttöä ja vastustajan syömähammas Dufvan väsyttäminen näännyksiin.

Akilles taisteli sen minkä pystyi, mutta kunto loppui kovin nopeasti. Väkivahva Häminen mellasti ajoittain korin alla ja Dufva ampui tuttuun tapaan heti kun tilaa oli.

PuHu: Virtanen 30, Riihimäki 20, Punta 13, Ollila 25, Kaijansinkko 7, Holopainen 12, Kivipuro 2, Kivistö 6

Akilles: Häminen 16, Dufva 14, Korpelainen 7, Shepstone 3, Radun 10, Seelbach -, Vähäsoini 3, Kukkohovi -

Entä sitten? Tasaisessa sarjassa Porvoo porskuttanee selkeään sarjavoittoon. Finaalipaikasta taisteleekin sitten tasaväkisesti ristiin pelaavat Kerava, Pakila ja PuHu. Akillekselle on tarjolla ainoastaan sparraajan roolia. 

SM35: HNMKY nurin ensimmäistä kertaa!

PuHu35-HNMKY Ballsters 75-70 (33-42)

Lähtöaskeleet: Verkkaisesti käyntiin lähteneessä, mutta erittäin kovatasoisessa sarjassa kohtasivat nollakerholaiset. Sarjan tasosta kertoo paljon se, että Nokia ja Porvoo ovat pyöräyttäneet Suomen Cupissa divarijoukkueita mennen tullen. PuHu ei ole vielä kertaakaan onnistunut Namikan kaadossa.

Matsi: PuHu onnistui alusta lähtien riistämään palloja, mutta toisessa päässä pallot pyörivät raudoissa turhan monta kertaa. Sen sijaan HeMan Muurinen naulasi palloa pussiin läheltä ja kaukaa murhaavalla tarkkuudella tehden heti alkuun 11 pinnaa. Tukea antoi Nikitin kahdella isollaan. Pikkuhiljaa Puhu pääsi peliin mukaan kuuden pelaajan päästessä pisteille. 20-22.

Tuska jatkui toisella jaksolla, kun Namika paukutti kaaren takaa 5 isoa sisään. Puhulta onnistuivat lähinnä Nanski ja Laatikainen. 13-20.

Kolmannella kympillä Namikan kunto alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä, kiitos Nanskin ja Laatikaisen puolustuksen. 16-13.

Viimeisellä jaksolla Muurisen oli pakko ottaa muutaman minuutin huili, jolloin PuHu paukutti välittömästi 9-0 runin ja siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun aikaa oli jäljellä noin 5 minuuttia. Siinä mentiin sitten useampi minuutti 3-5 pisteen erolla. 

Kun pelikellossa oli aikaa puolisen minuuttia, Hyvärinen ampui vielä kovan kolmosen, joka toi vieraat pisteen päähän. Namikan rikkoessa ajan poikki, Nanski hoiti ottelun kotiin neljällä onnistuneella vaparilla.

Ottelu oli ajoittain kovaotteinen, mutta varsin kovatasoinen. Namikalta Muurinen oli hirmu hyvä, mutta aina kun hän meni vaihtoon, PuHu kiri kannoille ja lopulta sitten ohi. Nikitin heitti neljä isoa ja pyöritti Namikan palettia mallikkaasti. Muut lähinnä nakkelivat satunnaisesti kaukoheittoja tai petasivat paikkoja Muuriselle.

Puhun takakenttä oli tänään mainio kummassakin päässä. Kaijansinkko-Laatikainen-Nanski teki lähes 50 pistettä. Korin alla ainoastaan Ansas pärjäsi hyvin.

PuHu: Kaijansinkko 10, Nanski 21, Kirjavainen 4, Ansas 10, Surov 3, Riihimäki 2, Kokkonen 6, Laatikainen 17.

HNMKY: Muurinen 32, Nikitin 14, Hyvärinen 7, Tiihonen 5, Riska -, Sandvik 6, Sarkalahti 14, Hakkarainen 3.

Entä sitten? Namika on niin kovasti Muurisen varassa, että tässä sarjassa voitot ovat kiven alla. Hassua sinänsä, että eteläisessä II-divarissa joukkue olisi hyvää keskitasoa.

PuHun takamieskalusto on sen verran laadukas, että se pystyy hyvänä päivänä haastamaan myös sarjan kärkijoukkueet. Kun vielä isompi kalusto saadaan heräämään, ainakin pronssimitalista voidaan unelmoida kauden loppuun asti.

M2D: Harvinaista herkkua - Herrat kumoon vieraissa

Kartanon Herrat - PuHu2 56-82 (32-44)

Lähtöaskeleet: Jonkinlaisena ElClassicona ottelua voidaan pitää, sillä kumpikin joukkue on tahkonnut Sarjaa yli vuosikymmenen ajan vaihtamatta sarjaporrasta kertaakaan. Joku tiesi kertoa, että Herrat ei ole Kaspalle hävinnyt kotonaan kymmeneen vuoteen. Ainakaan kukaan ei muistanut pisteitä MYK:stä kairanneen. Kaspan rosterissa oli peräti 11 pelaajaa, mikä perinteisesti sekoittaa täysin peluuttamisen (koska kiintiöminuutit). Herroilla oli optimaalinen 8 pelaajan rosteri.

Matsi: Niinhän siinä kävi, että PuHulle tuli täysin yllätyksenä, että Herrat pelaa kovaa ja heittää hyvin, jos paikkaa tarjotaan. Huuskosen 11 pisteen avittamana Herrat meni nopeasti karkuun ja Coach Kaijansinkko oli pakotettu vaihtamaan 4 minuutin jälkeen koko viisikon vaihtoon. Herätys toimi ja vaikka kakkosviisikon peli ei kaunista ollut, ero umpeutui kuitenkin pariin pinnaan. 24-22.

Toisella kympillä Huuskonen saatiin kuriin. Ahon ja Laatikaisen juostua riistoista nopeita koreja ero kasvoi nopeasti. 8-22.

Kolmannella kympillä Kaspa heitti huonosti, vaikka paikkoja oli riittämiin. Hohterin voimakoreilla Herrat nipisti niukan jaksovoiton 22-19.

Viimeinen kymppi olikin sitten PuHun näytöstä. Etenkin pitkät pojat Kokkonen ja Surov kunnostautuivat muutaman minuutin ajan blokkeihin, koriin johtaviin syöttöihin ja muutaman korinkin tekemiseen. Herroijen Airas ja Huuskonen oli tässä vaiheessa väsytetty ihan loppuun, jolloin jakso päättyi murhaavasti 2-19.

Herroilta Airas teki minkä pystyi ja Huuskonen oli alussa täysin pitelemätön. Muut pelaajat olivat pääosin täysin turisteja ja täyttivät tonttinsa ainoastaan puolustaessaan kovaa. Aina vähintään 20 pinnaa takova Nietosvaarakin sai kasaan ainoastaan sattumia.

Kaspa sai heittoja aikaiseksi noin puolet enemmän, mutta maalatun alueen ulkopuolelta ei naruihin osuttu Ansasta lukuunottamatta sitten millään (yhteensä 4 isoa, joista Ansas kaksi!). Ansas ei ole tällä vuosikymmenellä pisteiden tekijänä loistanut, mutta tänään tuntui uppoavan joka paikasta. Ratkaisu tulikin puolustuspäässä, joka piti pääosin hyvin ja ajoittain erittäin hyvin. Riistoista PuHu juoksi parikymmentä pistettä. 

Herrat: Kajander 5, Poropudas -, Stefanov 2, Heikkinen -, Nietosvaara 6, Airas 7, Ketola 9, Huuskonen (MVP) 17, Hohteri 10

PuHu: Nanski 11, Ollila 1, Aho Jarkko 10, Merivirta 5, Ansas (MVP) 16, Aho Jukka 11, Surov 3, Riihimäki 2, Lahtinen 4, Kokkonen 6, Laatikainen 11.

Entä sitten? Ei Herroilla hätää ole, suora sarjapaikka on saletti. Jotenkin vaikean näköistä törmäilyä peli on kuitenkin viime vuoteen verrattuna, vaikka paperilla joukkueen pitäisi olla vähintään yhtä hyvä.

Kotijoukkueen pitäminen 56 pisteessä on kyllä mainio suoritus ja silloin voittaa vähän heikommallakin heittopelillä. Rosterissa oli tänään 7 veteraania, joten vähäisemmät peliminuutit saa kuitattua mainiosti senioripeleissä. Näin ollen kiukuttelulle ei ole tarvetta ja koko joukkue voi keskittyä peliin. Just nyt näyttää aika hyvältä.