M2D: Nousukuntoinen Hukat raateli Pantterit

PuHu2-Pantterit 88-62 (42-36)

Lähtöaskeleet: Sarjapaikkansa jo varmistanut Pantterit on aiempina vuosina koostunut timantinkovista höntsäpelaajista, joka on pelaajien osallistumisesta riippuen voinut voittaa ja hävitä vastustajalle sarjasijoitukseen katsomatta. Tänään vanhoista sotaratsuista oli paikalla ainoastaan Joonas Fritze. Muu joukkue näytti alimittaiselta katukorisjengiltä, tosin osa pelaajista paukutteli lämmittelyssä sellaisia donkkeja, ettei moisia ole Martinlaaksossa tänä keväänä nähty.

Puhu on hiipinyt viiden winstin myötä omin avuin nousukarsijan paikalle, sillä puskaradion mukaan toisena oleva KoriJorit (Honka) ei olisi nousukarsintoihin menossa ja Teekkaritkin sössi edellisellä kierroksella budjetoidun voittonsa. Yleisöä jäi edarin jälkitunnelmissa paikalle ilahduttavasti 50 kpl paikalle ja seuran Kalifi Saarisen johdolla kuultiin kauden ensimmäiset kannustustaputukset lehtereiltä.

Matsi: Lyhyt lämmittely näkyi selkeästi Hukkien puolustuksessa, kun kädet ja jalat olivat koko ajan aavistuksen myöhässä. Pantterien Vangonen löysi heti hurmoksen, tehden 10 pinnaa ensimmäiselle jaksolle. Hukilta Kirjavainen oli iskussa alusta lähtien ja piti joukkueen nenän pinnalla 7 pisteen kera. Panterit prässäsi, tuplasi ja hurmosteli jakson 21-26. 

Toisella kympillä Pantterien läkähdyttävä vauhti jatkui, mutta järki loppui. Ainoastaan Vanginen ja Fritze osuivat enää naruihin Hukkien parantaessa koko ajan puolustustaan. Hukat jauhoi pisteitä kuuden miehen voimin lukemin 21-10.

Tauon jälkeen Orpana heitti vielä jakson alkuun Pantterit kannoille, mutta Ansaksen kolmosen myötä Hukkien peli olikin silkkaa sinfoniaa. Jakso näyttävästi 27-10 ja yleisö vapautettiin kotiaskareisiin. 

Viimeinen kymppi reippailtiin reilu peli-hengen mukaisesti 19-16.

Pantterien joukkue on nuori ja innokas. Vaikka joukkue ei kärkisijoilla ole, joukkueessa on selkeä tekemisen meininki vuosikymmenen yössä vaeltamisen jälkeen. Muutama kokenut pelimies mukaan ja joukkue on ensi kaudella kärkikahinoissa. Tänään edukseen esiintyivät Fritze ja Orpana. Vangonen oli ilmiömäin ensimmäiset 15 minuuttia, mutta ei tehnyt toisella puolikkaalla enää yhtään koria. 

PuHu malttoi takoa omaa peliään maltilla. Kun koko yhdeksikkö tekee pisteitä kuudesta viiteentoista ja pulustaa antaumuksella kykyjensä mukaan, on vaikea nostaa ketään ylitse muiden. Ahon veljekset olivat tuttuun tapaan puuhakkaina kummassakin päässä. Selkäkrampin kanssa aloittanut Surov kuntoutui hienosti pelin edetessä ja ansaitsee tänään Tsemppi-MVP:n. Toki ottelun tiimellyksessä kertyi komea määrä pisteitäkin 40 cm lyhyempien vastustajien edestä.

PuHu: Nanski 9, Aho Jarkko 15, Kirjavainen 10, Ansas 3, Aho Jukka 16, Surov 16 (MVP), Riihimäki 5, Lahtinen 8, Laatikainen 6

Pantterit: Orpana 11 (MVP), Fritze 5, Vangonen 15, muille sattumia

Sinänsä hassua, että sarjan vanhin joukkue puolustaa nykyään karen takana pallollisen screenit todella ärhäkästi ja juoksee nopeita todella innokkaasti. Taistelu nousukarsinnoista on tuonut mukavan boostin kevääseen. Kun vielä Kotkajengi onnistui kaatamaan ToPoLan, on PuHulla mahdollisuus jopa runkosarjan voittoon. 

Hukkien loppuohjelma on haastava. Viikon päästä se kohtaa vieraissa KoriJirot, sitten sarjakärki ToPoLan kotisalissa. Nousukarsintapaikka saatetaankin ratkaista vasta 04.04. arkivierasottelussa Porvoossa. 

 

 

SM40: PuHu varmisti SM-mitalin

Espoon Akilles - PuHu 58-98 

Lähtöaskeleet: Espoo osallistuu sarjaan lähinnä kiusaajan roolissa ja päätti tänään sarjan voitoitta. Syksystä vahvistunut joukkue oli kuitenkin kahdeksan pelaajan voimin ihan urheilujoukkueen näköinen alkulämmittelyssä. 

PuHulla oli ottelussa sen verran panosta, että voitolla se varmistaisi ainakin pronssimitalin sarjassa. Toki väylä aina mestaruuteenkin on edelleen täysin omissa käsissä.

Matsi: Puhu iski heti alkuun sellaisen rallin päälle, että 4 minuutin jälkeen ottelu oli taputeltu. Vauhdikas ensimmäinen jakso päättyi 9-28 ja koko seitsemän miehen rosteri pääsi pisteiden maksuun. 

PuHun alkurynnistyksen jälkeen ottelu hieman tasoittui, kun Espookin pääsi jauhamaan hitaita hyökkäyksiään. PuHun jatkuvat nopeat hykkäykset kasvattivat eron kuitenkin vähitellen 40 pisteeseen.

Espoolta Rauhala ja Vähäsoini punnersivat erinomaisesti koreja useammankin puolustajan puristuksessa. Muilla korit tulivat lähinnä Hukkien totaalisen lepsuilun tuloksena.

PuHulta Virtanen nakkeli tuttuun tapaan pitkiä kakkosia ja Saano kirmasi käytännössä kaikki pisteensä nopeiden hyökkäysten päätteeksi. Mikko Kyrö nosteli korin alta tehokkaasti koreja.

PuHu: Kaijansinkko 5, Virtanen 19, Riihimäki 19, Saano 21, Kyrö 24, Silvanto 6, Könönen 2

Espoo: Huuhko 8, Shepstone 8, Vähäsoini 11, Hänninen 11, Rauhala 13, muille sattumia

Entä sitten: Hukkien osalta runkosarjan tärkein ottelu pelataan 12.4. Keravalla. Ottelun voittaja pääsee haastamaan sarjan ylivoimaisesti voittaneen Räpän finaaliottelussa Porvoossa.

M2D: Nousujuna jatkaa aikataulussa

Honka - PuHu 48-91 (21-44)

Lähtöaskeleet: Honka ei vakuuttanut syksyllä Martsarissa. Sen on kuitenkin onnistunut napsia sarjapaikkaan riittävän määrän voittoja ihan mukavaan tahtiin ja kuudesta edellisestä pelistä on alla vain yksi tiukka tappio Keravaa vastaan. PuHu taasen on edelleen teroittamassa hampaitaan karsintaturnausta varten, mutta tarvitsee siihen junaan voittoja. Odotuksissa oli tiukka ja mahdollisesti vaikea torstai-illan myöhäispeli.


Matsi: Peli alkoi PuHun kannalta löysästi ja Hongan Vanjoella ja Laitisella vahvistetut nuoret käyttivät tilaisuutensa hyväksi varsin tehokkaasti pelin alkuun. Avausjakson puolivälin jälkeen kuitenkin jo vanhakin vertyi ja pelin kaava oli viimeiset 35 minuuttia varsin selvä - PuHu puolustaa ja juoksee helppoja koreja, kun taas Honka yrittää epätoivoisesti löytää tilaa ajoilleen tai heitoilleen siinä kuitenkin varsin huonosti onnistuen.


Ensimmäinen kymppi pelattiin 14-21, mutta toinen jo murskaavasti 7-23 ja kun ison tauon jälkeen vielä kolmaskin 8-24 taisi olla aika aloittaa todellinen pelailu ja kävely, joka sopi Hongalle kahta ensimmäistä jaksoa paremmin. PuHun vaihtopenkillä lähinnä nyökkäiltiin tyytyväisyyden ja hämmennyksen valloittamana puolustuksen toimiessa ja 5-5 -hyökkäyksenkin ollessa kelvollista. Hongan penkiltä ei taas paljoa kuulunut ja pelaaminenkin oli mielikuvituksettoman kaavamaista. Ihmetyttää miksei Honka pyri juoksemaan enempää vaan tyytyy kerta toisensa jälkeen hitaisiin hyökkäyksiin?


PuHusta Surov hallitsi korinalustaa levypallojen ja pisteiden valossa, sekä kroonisesta huonosta kunnostaan huolimatta juoksi jopa nopeita. MVP-Surov jäi vain 10 syötön päähän triplatuplasta. Virtanen pelasi jälleen sähäkän tehokkaasti kun taas Nanski ja Laatikainen pitivät tempon sopivana. Kun muutkin hoitivat tonttinsa kelvollisesti oli torstai-illan huuma kaukana siitä mitä vantaalaisleirissä odotettiin tai pelättiin.

 

Honka: Vanjoki 13, Lamberg (MVP)11, Karling 5, Komusaari 9, Laitinen 6, Lindholm 2, Abdullahi 2, Lavonen -.

PuHu2: Nanski 2, Jarkko Aho 15, Virtanen 12, Kirjavainen 12, Jukka Aho 11, Merivirta 8, Surov (MVP) 18, Lahtinen 3, Laatikainen 10.


Entäs sitten: Honka säilyttää sarjapaikkansa ja PuHu jatkaa kärkikahinoissa mahdollisuutena selviytyä nousukarsintoihin - mene ja tiedä…

M2D: Hukat yskähteli nuoret Seniorsit nurin

PuHu-Seniors 79-69 (37-34)

Lähtöaskeleet: Jo putoamaan tuomittu Seniors saapui paikalle ainoastaan kuuden pelaajan voimin, joten siltä osin homma oli taputeltu enne ylösheittoa. Sinänsä hassua, että Seniorsin joukkueessa pelasi yksi seniori-ikäinen, kun taas virkeän Hukkalauman rosterissa senioreita on peräti yhdeksän.

Hukat ovat sarjan muiden kärkijoukkueiden tapaan ilmoittaneet halukkuutensa nousukarsintoihin, joten loppukauden ottelut ovat sitten pakkovoittoja, jos reissuun mielii päästä.

Matsi: Aivan hirveätä kuraa alusta alkaen. Hukilla oli matala tempo, huonoa puolustusta, kellon tuijottelua, hätäisiä heittoja, huonoja ratkaisuja ja ylimielinen asenne. Seniors pelasi sen sijaan ihan ok freelance-scheissea, toivoen ettei Hukat herää koko illan aikana. 

Vielä kolmannen jakson alkuminuuteilla Seniors kävi pisteen johtoasemassa, mutta väsyi näkyi jo Myyrmäen Sittarille asti. Lahtisen kaksi isoa minuutin sisään katkaisi sitten vastustajan pyristelyn ja nopeasti Hukat karkasikin 26-12 jaksovoiton myötä reiluun johtoon. 

Viimeisellä jaksolla kaikki kenttäpelaajat yrittivät sitten koristella omaa pistesarakettaan, joten hirveä oli näkymä harvalukuiselle katsomolle. Seniors onnistui tässä paremmin ja voitti viimeisen jakson 16-23.

Seniorsien Michelsen teki pistesaldostaan 22 siinä vaiheessa, kun eroa oli Hukille yli 10 pinnaa ja lopputulos selviö. Tasmuth väänsi ansiokkaasti korin alla ja ikinuori Pelkonen väläytteli ajoittain pitkiä kakkosiaan. 

Hukilla oli tänään virkamiespäivä eikä monelle hiki tullut edes pintaan. Lahtinen käytti vapaan tilan kaaren takana ja nakkasi viisi isoa pussukkaan. Riihimäki nautiskeli runsaista minuuteista ja vastustajan väsyneistä jaloista tehden kauden ennätyspisteensä. Muilla oli hetkensä, mutta ne jäivät kovin lyhyiksi.

PuHu: Nanski 7, Lehti 2, Kirjavainen 11, Lahtinen 17 (MVP), Ansas 5, Kokkonen -, Riihimäki 13, Aho Jukka 20.

Seniors: Keijonen 3, Nummi 6, Pelkonen 13, Minogue 10, Michelsen 29 (MVP, koska PuHu-tausta), Tasmuth 8

Entä sitten? Seniorseille oikea paikka on sarjaa alempana. Pelaajat eivät huonoja ole, mutta kapealla rosterilla ei vaan tässä sarjassa pysty säilymään.

Kiitokset Keravalle, joka käytti tänään nousukarsintojen oljenkortensa voittamalla KoriJorit (edelleen tyhmä joukkueen nimi, ei ansaitsisi nousta!). Hukilla on vielä jäljellä ottelut sekä KiroJoreja että ToPoLaa vastaan, joten unelma nousukarsinnoista elää edelleen vahvasti. Ihanan jännittävä loppukausi tarjolla!